Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Πότε θα βρέξει ξανά στην Ελλάδα: Απογοητευτικά τα στοιχεία Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τις βροχές στη χώρα μας. Καλός ο καιρός τις επόμενες ημέρες.







 
 


Απογοήτευση από την πρόγνωση των μετεωρολόγων για τις βροχές στην Ελλάδα.

Τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη δεν θα έχουμε βροχοπτώσεις, με την ανομβρία να συνεχίζεται.


Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το σκηνικό του καιρού παραμένει ίδιο. Στο ερώτημα πότε θα αλλάξει ο καιρός και πότε θα έρθουν βροχές η απάντηση είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν τις 4 Νοεμβρίου.

Ο μετεωρολόγος του Alpha, κ. Γιώργος Τσατραφύλλιας τονίζει πως αξιόλογες βροχές δεν αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με κάποια αλλαγή του καιρού να φαίνεται μετά τις 5/11.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει σχετικά με την έλλειψη βροχοπτώσεων το προηγούμενο δίμηνο, η Αττική δέχτηκε 40% λιγότερο νερό, 90% οι Κυκλάδες, 75% η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη 80%



Posted on Facebook


Ο καιρός το τρίημερο της 28ης Οκτωβρίου

Οι μετεωρολόγοι συμφωνούν πως το τριήμερο της εθνικής εορτής θα κυλήσει με καλό καιρό και θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 24 και 25 βαθμούς στα νότια, ενώ στη Ρόδο ο υδράργυρος μπορεί να αγγίξει και τους 26 βαθμούς Κελσίου.


Το σίγουρο είναι πως οι παρελάσεις θα γίνουν με ήλιο και με βοριάδες 6 με 7 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 25 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-10-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες προβλέπονται στην Κρήτη, την Εύβοια και τις Σποράδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-10-2024 (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες προβλέπονται στην Κρήτη, την Εύβοια και τις Σποράδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου