Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζουν με αναβολή του Συνεδρίου οι «σκληροπυρηνικοί» της Κουμουνδούρου Τα σενάρια και οι σκέψεις για αναβολή του Συνεδρίου που «ζυμώνονται» στον ΣΥΡΙΖΑ.




ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME / ΑΡΧΕΙΟ

 
 


Χαρακτηριστικά σκληρής παρτίδας πόκερ λαμβάνει πλέον η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ με την Όλγα Γεροβασίλη (και τους «87») να μην αποκλείει ακόμα και αναβολή του Συνεδρίου, σπεύδοντας να αποδώσει την ευθύνη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στον Στέφανο Κασσελάκη. Σε συνέντευξη της στο Mega όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το Συνέδριο εκείνη απάντησε πως «εκτιμώ πως όλα θα γίνουν κανονικά». Ωστόσο, στο δημοσιογραφικό σχόλιο πως «το εκτιμώ αφήνει ανοιχτό παράθυρο» η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε πως «ο πρώην πρόεδρος κάθε μέρα μας ετοιμάζει μια καινούργια έκπληξη», ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης για μια τέτοια εξέλιξη προκαταβολικά στον Κασσελάκη.

Στον ίδιο τόνο, συνεχίζοντας να στοχεύει τον Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη επέμεινε να «εκτιμά» πως δεν θα αναβληθεί το Συνέδριο λέγοντας πως κατά την άποψη της «δεν μπορεί να το αναβάλει κάτι», δηλώνοντας, ωστόσο, πως: «Εκτός αν έρθει ο Κασσελάκης και βάλει “βόμβα” με τον κόσμο που μαζεύει. Αν προχωρήσει το σχέδιό του με τις προβοκάτσιες θα έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ο χώρος μας να ευτελίζεται με αυτόν τον τρόπο».


Συνολικά η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Κασσελάκη πως υλοποιεί σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος λέγοντας: «Είναι δυνατόν να θέλει να κατέβει ξανά υποψήφιος; Βγήκε χθες προκλητικά, στοχοποιώντας εργαζόμενους. Απαξίωσε το κόμμα, τους ανθρώπους, τον μηχανισμό και θέλει να ηγηθεί. Αυτό είναι θράσος».
«Εκρηκτική ύλη»

Τα σενάρια και οι σκέψεις για αναβολή του Συνεδρίου που «ζυμώνονται», όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις Γεροβασίλη, η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη από την κούρσα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η αντεπίθεση που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες ο Κασσελάκης στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα πως «το κόμμα είναι η βάση, η βάση "βράζει" και πρέπει να εκφραστεί στο Συνέδριο» συνθέτουν την «εκρηκτική ύλη» που θα μπει επάνω στο τραπέζι της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Κασσελάκης και μέσα από την συνέντευξη του στο Star επέμεινε στην στάση του μιλώντας για αντικαταστατικές κινήσεις της πλειοψηφίας της Κουμουνδούρου. «Απλώνοντας» την στρατηγική αντεπίθεση του ο Κασσελάκης «απάντησε» στον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του από την εκλογική διαδικασία με την δημιουργία διαδυκτιακής πλατφόρμας, καλώντας τα μέλη και τους φίλους να εγγραφούν δηλώνοντας την υποστήριξη στην υποψηφιότητά του. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκτίμησε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «στρώνει χαλί για δικό του κόμμα», ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης τον κατηγόρησε ότι «φτιάχνει φράξια» και ζήτησε «να αναβληθεί για δύο εβδομάδες το Συνέδριο». 

 


Απαντώντας στα όσα του καταλογίζει η πλευρά της πλειοψηφίας της Κουμουνδούρου σε σχέση με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της υποψηφιότητας του ο Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα social media μίλησε για «εκτροπή», εκτίμησε πως οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι «είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα», τονίζοντας με νόημα πως «το περσινό site μου είχε τίτλο “ΣΥΡΙΖΑνασυγκρότηση τώρα” και την ίδια φόρμα εγγραφής. Τότε δεν ήταν επικίνδυνο και αιτία διαγραφής». Ο Κασσελάκης έριξε τα «βέλη» του λέγοντας: «Όντως συμβαίνουν επικίνδυνα πράγματα τις τελευταίες μέρες. Επικίνδυνα για τη Δημοκρατία στο κόμμα μας. Η μόνη μας δύναμη απέναντι στην εκτροπή είναι το Συνέδριο. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Η μόνη μου δύναμη είστε εσείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου