Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι δίνουν τη μάχη των συγκεντρώσεων Το ρολόι μετρά αντίστροφα για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

 
 


Σε τρεις μέρες το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού και οι 6 υποψήφιοι για το τιμόνι της Χαριλάου Τρικούπη κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Με κεντρικές ομιλίες, με τηλεοπτικές παρουσίες, με περιοδείες, με τα social media και τα σποτάκια τους, με «καρφώματα», ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ της αντιπαράθεσης, συσπειρώνοντας το εκλογικό τους ακροατήριο, ελπίζοντας ότι θα «τραβήξουν» κόσμο από τις «δεξαμενές» των αντιπάλων, στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τους ψηφοφόρους μπροστά στην μάχη της πρώτης κάλπης την προσεχή Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Η «μάχη της Αθήνας» μεταξύ του Παύλου Γερουλάνου και του Χάρη Δούκα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Και οι δυο υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχαν προγραμματίσει τις κεντρικές ομιλίες τους παράλληλα, την ίδια ημέρα, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο Γερουλάνος στην Παλιά Βουλή, ο Δούκας στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου. Η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ παραπάνω από αξιοσημείωτη - μέσα και έξω από το γήπεδο για τον δήμαρχο της Αθήνας, γεμάτος ο χώρος από νωρίς μπροστά από την παλιά Βουλή για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - και στα δυο σημεία της Αθήνας. Στο ίδιο ακριβώς σημείο, σημειώνεται, στη Παλιά Βουλή, έχει προγραμματίσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης για την Παρασκευή την δική του κεντρική ομιλία στην Αθήνα.
Εντάσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στις Σέρρες, αναφερόμενος στην εσωκομματική αναμέτρηση του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «θα τα καταφέρουμε, αν βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο της ενότητας, της πολιτικής αυτονομίας και της ανανέωσης. Αυτά τα τρία στοιχεία μας έθεσαν στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων και έτσι θα κοιτάξουμε ξανά στα μάτια τη ΝΔ». Νωρίτερα, είχε καλέσει τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «να αξιολογήσουν, αν σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει στάσιμο ή έκανε βήματα προς τα πίσω. Σε δυόμισι χρόνια κάναμε βήματα μόνο μπροστά», υποστηρίζοντας πως «η πορεία ανόδου μας είναι μη αναστρέψιμη». «Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κέρδισε δύο περιφέρειες, τους 3 μεγάλους δήμους και συνολικά 108 σε όλη την Ελλάδα. Άρα, σε κάθε εκλογική μάχη, σταθερά, κάναμε βήματα μόνο μπροστά» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.


«Ζητώ την ψήφο σας για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος στην κεντρική ομιλία του μπροστά στην Παλιά Βουλή. Την «Κυριακή ψηφίζουμε για πρωθυπουργό» είπε, βάζοντας στο στόχαστρο του τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Για να νικήσουμε, πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Με πρώτη αλλαγή: Την Αλλαγή αρχηγού. Δεν είναι η μόνη. Αλλά είναι η πρώτη. Το ξέρει και ο ίδιος. Και για αυτό ψάχνει να κατηγορήσει άλλους για τα λάθη του. Θυμήθηκε τελευταία, ξανά, το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Για να μου επιτεθεί προσωπικά. Φαίνεται να ξεχνάει από πού ξεκινήσαμε» είπε χαρακτηριστικά. «Φαίνεται να ξεχνάει τους δικούς του, που αντί να ασχολούνται με το πώς θα ανεβάσουμε το Κίνημα, τους ένοιαζε μόνο να κόψουν Βουλευτές από την Περιφέρεια και πώς θα εκλέξουν ευρωβουλευτή τον Γραμματέα» συμπλήρωσε ο Παύλος Γερουλάνος για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευθεία. Στην τελική ευθεία. Τούμπα οι δημοσκοπήσεις! Τούμπα οι προβλέψεις! Τέλος οι φήμες και η παραφιλολογία» είπε ο Παύλος Γερουλάνος και πρόσθεσε: «Όλοι δέχονται, παραδέχονται και αποδέχονται αυτό που εμείς λέγαμε από την αρχή: Όλα και όλοι, θα κριθούμε στην κάλπη. Εκεί που θα μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι. Εκεί που θα μιλήσει η Δημοκρατία. Και ως δια μαγείας, σήμερα, όλοι δέχονται, παραδέχονται και αποδέχονται, πως η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο, είναι η δική μας υποψηφιότητα!».



«Πάμε καθαρά και μπροστά και όπως τα καταφέραμε πέρσι στην Αθήνα, θα το πετύχουμε και στη χώρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Χάρης Δούκας, τονίζοντας πως «τολμήσαμε να γεμίσουμε τα στάδια και τα στάδια δεν μας χωράνε» μπροστά στο γεμάτο παλμό κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου. «Θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ;» ήταν το δίλημμα που έθεσε ο Χάρης Δούκας μπροστά στις εσωκομματικές κάλπες της Χαριλάου Τρικούπη. Σε αυτό το πλαίσιο επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη και με έμμεσο τρόπο άφησε αιχμές κατά της Άννας Διαμαντοπούλου.

«Έλεγαν αν ψηφίσετε τον Χάρη, θα σας πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά ότι θα συριζοποιήσω το ΠΑΣΟΚ κι ότι θα φέρω πίσω στελέχη που μας πρόδωσαν. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, βουλευτές κει ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήταν στα ψηφοδέλτια», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σε ό,τι με αφορά, όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «λένε επίσης ότι πρέπει να προσέξουμε με ποιους θα μιλήσουμε από τα αριστερά. Πολύ μεγάλη ένταση, προσέξτε να μην έχουν ανοίξει κάποια μεγάλη κερκόπορτα από τα δεξιά. Να είμαι καθαρός: Δεν θα γίνουμε ξανά δεκανίκι της ΝΔ. Θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης και όχι να συγκυβερνήσουμε».


Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα πραγματοποιήσει την κεντρική της ομιλία, μιλώντας στο Attica tv τόνισε πως «ακούω να λέγεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναγίνει δεκανίκι της δεξιάς. Αυτό να το πάρει πίσω ο Χάρης Δούκας» και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η κυβέρνηση του Βαγγέλη Βενιζέλου ουσιαστικά έσωσαν τη χώρα. Έβαλαν πλάτη και πλήρωσαν για τα αμαρτήματα της κυβέρνησης Καραμανλή. Θεώρησα σημαντικό να μπουν νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή, ώστε να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ. Λένε ότι έλειπα γιατί δεν έχουν να πουν κάτι άλλο».

Ο Μιχάλης Κατρίνης σε ομιλία του στην Λάρισα τόνισε πως «πρέπει να δώσουμε το πιο ισχυρό μήνυμα της αλλαγής ξεκινώντας από την Κυριακή», συμπληρώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων». Στέλνοντας το δικό του μήνυμα ενόψει του πρώτου γύρου της εσωκομματικής αναμέτρησης ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει πως «την Κυριακή υπάρχει η επιλογή της στασιμότητας. Υπάρχει όμως και η επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας. Αυτή είναι η δική μου πρόταση. Σας ζητώ να την κάνετε δική σας. Να γίνει το δικό σας μήνυμα την Κυριακή. Ένα μήνυμα ανατροπής των σχεδίων όλων όσοι επιχειρούν να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ, να απαξιώσουν τη δική μου πρόταση».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Open, επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας πως «βγαίνει θυμωμένος ο κ. Ανδρουλάκης και αυτό θολώνει κάποια πράγματα και κάποια τα ξεχνάει. Δεν έχει λογική αυτό που λέει. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος και το ερώτημα είναι γιατί εκείνος δεν έτρεξε. Εγώ ήμουνα και είμαι βουλευτής στον δυτικό τομέα της Αττικής. Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχω γυρίσει την περιοχή. Αλλά ήμουν και είμαι βουλευτής. Δεν είμαι αρχηγός κόμματος. Η δική μου Περιφέρεια ήταν αυτή». Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η Νάντια Γιαννακοπούλου σημείωσε: «Πόσες φορές έπεσαν μέσα τα γκάλοπ σε εσωκομματικές εκλογές; Συνέχεια πέφτουν έξω. Αν έπεφταν μέσα θα είχαμε τον κ. Μεϊμαράκη στη Νέα Δημοκρατία, την κ. Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Λοβέρδο στο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι μπορώ να ανατρέψω τις δημοσκοπήσεις. Αισθάνομαι ότι θα είμαι στον δεύτερο γύρο. Λέω στον κόσμο να πάρει στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ. Να μην αφήσουν να γίνει μια μάχη των μηχανισμών και των συστημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου