Κυριακή, Οκτωβρίου 06, 2024

Το μεγάλο φιάσκο της δημόσιας τάξης





Είναι σίγουρο ότι το ελληνικό κράτος, όπως έχει καταντήσει επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το παραμικρό. Μια φωτιά στο Ξυλόκαστρο μπορεί να φτάσει μέχρι τα όρια των… Πατρών. Μια πυρκαγιά στην Πεντέλη μπορεί να κατακάψει ό,τι βρει μπροστά της μέχρι το Χαλάνδρι. Τα πάντα έχουν μπαχαλοποιηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργανώνει συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που ανακύπτουν για την Ελλάδα από την ανάφλεξη του Μεσανατολικού.

Η θέση μας/
Κυριακάτικη Δημοκρατία

Οσοι γνωρίζουν την έκταση του ξεχαρβαλώματος στις κρατικές δομές αντιμετωπίζουν με πικρό χαμόγελο τέτοιου είδους συνεδριάσεις και τις διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του ότι είμαστε… προετοιμασμένοι.

Η Ελλάδα είναι έρμαιο της τύχης και υπάρχει μόνο επειδή το θέλουν ο Θεός και ο λαός της∙ όχι λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης. Ειδικά ο τομέας της Δημόσιας Τάξης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος. Η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει να λειτουργεί κυρίως σαν σωματοφυλακή των πλουσίων και των ισχυρών, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, χωρίς τη δέουσα εκπαίδευση και δίχως αμοιβές της προκοπής.



Την Παρασκευή οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι κατέρρευσε το σύστημα ενδοεπικοινωνιών της Αστυνομίας! Συγκεκριμένα, το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας της Αστυνομίας Tetra τέθηκε εκτός λειτουργίας από το απόγευμα της Δευτέρας για ολόκληρο τον Α΄ Τομέα της Αθήνας. Στον Α΄ Τομέα βρίσκονται σημεία που μπορεί να δοκιμαστούν τους επόμενους μήνες – όπως είναι, για παράδειγμα, οι πρεσβείες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας κ.ά.

Η σύμβαση με την εταιρία που συντηρεί το σύστημα Tetra έληξε, δεν ανανεώθηκε (πιθανότατα επειδή κάποιος άλλος, «κολλητός», περιμένει κάπου στο βάθος), οι επικοινωνίες διακόπηκαν και η Ελληνική Αστυνομία υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αναλογικό σύστημα με ασυρμάτους Μοτορόλα, που ανάγεται στην εποχή της δεκαετίας του ’90! Η «Ελλάδα 2.0» του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται πολύ πίσω στο παρελθόν…



Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που είχαν καταρρεύσει οι επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ. γινόταν σύρραξη συμμοριών αλλοδαπών στον Αγιο Παντελεήμονα. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τις συμμορίες των «προσφύγων» να συγκρούονται με μαδέρια και άλλα αντικείμενα, ενώ απελπισμένος κάτοικος της περιοχής προσπαθούσε να σταματήσει τον καβγά που γινόταν ακριβώς από κάτω από το διαμέρισμά του ρίχνοντας κουβάδες με νερό από το μπαλκόνι του.

Η δημόσια τάξη επί Μητσοτάκη είναι απούσα. Και τις επικοινωνίες της να φτιάξει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις μυριάδες των ισλαμιστών λαθρομεταναστών που έχουν καταλάβει τη χώρα.

Επιπλέον, ακόμα κι όταν κάνει συλλήψεις παραβατικών, οι δικαστές τούς αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τα ξημερώματα της Παρασκευής η Αστυνομία συνέλαβε επ’ αυτοφόρω δύο Ρομά την ώρα που έκαναν πλιάτσικο σε καλώδια και σιδηροδρομικά υλικά γραμμής του ΟΣΕ στην περιοχή του ΣΚΑ και ο ανακριτής τούς άφησε ελεύθερους. Αυτή είναι η δημόσια τάξη στην Ελλάδα και τέτοια η Δικαιοσύνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου