Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Καλλιμάρμαρο...

 




Απόψε έχουμε τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Μια συναυλία για τα Τέμπη, για το «Τέμπη έγκλημα» όπως το λέμε στα social media, για να εμποδίσουμε το «Τέμπη συγκάλυψη», για να υπάρξει «Τέμπη δικαιοσύνη»...

«Ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μια νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε…».

Από τις 7 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα παίξουν ζωντανά, αφιλοκερδώς εννοείται, ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Κοινοί Θνητοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Τάνια Τσανακλίδου. Εισιτήρια δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα, εξαντλήθηκαν όλα μέσα σε δυο-τρεις μέρες. H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που διαχειρίζεται το Παναθηναϊκό Στάδιο έδωσε άδεια για 39.000 εισιτήρια. Προέχει η προστασία του μνημείου. Πολλοί ωστόσο θα βρεθούν και έξω από το στάδιο, η παρουσία όλων είναι δεδομένη ακόμα και αν δεν θα μπορούν να δουν τους καλλιτέχνες αλλά να τους ακούν μόνο. Ολοι οι δρόμοι απόψε οδηγούν στο Καλλιμάρμαρο.

Είναι μια συναυλία άλλωστε που πέρασε από χίλια κύματα. Μέχρι να πάρει την τελική έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων δημιουργήθηκαν και κάποιες, θλιβερές, κόντρες μεταξύ των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος. Ευτυχώς, όμως, σταμάτησαν. «Εμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει», έγραψε ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στα Τέμπη. «Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση. Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Τάνια Τσανακλίδου, Φοίβο Δεληβοριά, Κοινοί Θνητοί, βάλτε όσο πιο πολλή δύναμη μπορείτε στη φωνή σας να ακουστεί ώς τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις, Θανάση, την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου».

Το καλό είναι ότι θα υπάρχει και live streaming της εκδήλωσης από το estage.gr. Ετσι όλη η Ελλάδα θα μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά, μέσω internet, τη συναυλία. Το έγραψε και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου: «Προτείνουμε (οι συνάδελφοι που θα έχουμε συμμετοχή το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου) την ταυτόχρονη, δωρεάν μετάδοσή της -με τη διαδικασία του live streaming- έτσι ώστε όλη η Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να τη δει, τιμώντας τα θύματα στα Τέμπη και προσδοκώντας την απόδοση δικαιοσύνης. Σ’ αυτά τα πλαίσια, εκτός από τις αναμενόμενες ατομικές προβολές, κάποιες δημοτικές αρχές με ευαισθησία θα μπορούσαν να διοργανώσουν ανοιχτές προβολές σε πλατείες. Ας το απαιτήσουν οι πολίτες, στο κάτω-κάτω, κι ας δώσουμε τη δυνατότητα στη μουσική να κάνει αυτό που “ξέρει” καλά: Να ενώνει κι όχι να χωρίζει, να στηρίζει κι όχι να υποσκάπτει».

Το επαναλαμβάνω, όλοι οι δρόμοι απόψε οδηγούν στο Καλλιμάρμαρο. Ακόμα και όσοι δεν έχουν εισιτήριο αξίζει να κατηφορίσουν προς το στάδιο. Η παρουσία όλων μας, ακόμα και στους γύρω δρόμους, είναι επιβεβλημένη. Θα αποτελεί το καλύτερο μήνυμα. Πολλώ δε μάλλον αν σκεφτούμε ότι μία εβδομάδα πριν, στη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας στη γειτονική Ρηγίλλης, διασκέδαζαν όλοι χαμογελαστοί και μέσα στις αγκαλιές. Μαζί τους και ο τότε υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής...

Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου