Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2024

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Η φωτογραφία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ στα ερείπια στη Γάζα Ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιεύουν τη φωτογραφία που φέρεται να είναι ο νεκρός Γιαχία Σινουάρ.







 

 


Ισραηλινοί αξιωματούχοι διαρρέουν πλέον τη βεβαιότητά τους πως ο άνδρας που σκοτώθηκε σε επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Στα Ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιεύεται και η συγκλονιστική φωτογραφία ντοκουμέντο του νεκρού ηγέτη της Χαμάς μέσα στα ερείπια του κτιρίου που χτυπήθηκε.


Επίσημα σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός (IDF) αναφέρει πως διερευνά την πιθανότητα «ένας από τους τρεις τρομοκράτες που σκότωσαν δυνάμεις του σε μια πρόσφατη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας να ήταν ο ηγέτης της Χαμάς». Ωστόσο όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι διαρρέουν πως «ο Γιαχία Σινουάρ έχει εξοντωθεί» και αναμένεται απλά η επίσημη ανακοίνωση, καθώς πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA.

Το Channel 12, που όπως και άλλα ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιεύει τη φωτογραφία ντοκουμέντο που διέρρευσε από τον ισραηλινό στρατό, ανέφερε πως η επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Σινουάρ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη εναντίον μιας ομάδας της Χαμάς, που βρισκόταν εντός ενός κτιρίου.




Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας του Ισραήλ ανέφερε σε ισραηλινά ΜΜΕ ότι το πτώμα που εξετάζεται «είναι πολύ πιθανόν ότι ανήκει στον Γιαχία Σινουάρ».


Λίγη ώρα αργότερα, ένας ανώτερος υπουργός της κυβέρνησης του Ισραήλ εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα πως ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, «προφανώς εξοντώθηκε». «Αυτή είναι μια μέρα κλεισίματος λογαριασμών και ένα μήνυμα προς όλους τους τρομοκράτες - θα σας στοιχειώνουμε μέχρι την τελευταία σας μέρα οπουδήποτε στον κόσμο», τόνισε.

Το Channel 12, μετέδωσε ότι ο στρατός έχει πλέον ενημερώσει και το υπουργικό συμβούλιο για την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς. Παράλληλα, η New York Times, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ για τις εξελίξεις σχετικά με το τέλος του Σινουάρ.

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ με μια ανάρτησή του φαίνεται να επιβεβαιώνει έμμεσα την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς. «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε» γράφει. Ο υπ. Άμυνας συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία με τρία τετράγωνα, που έχουν πάνω τους ένα «Χ» ως σύμβολο εξόντωσης: Στο πρώτο εμφανίζεται ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, στο δεύτερο ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και το τρίτο είναι κενό. Όμως και αυτό έχει πάνω το «Χ»







Την πληροφορία μετέδωσε και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κάντζ. Όπως τόνισε σε ανάρτησή του υπάρχον σοβαρές «ισχυρές ενδείξεις» για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ.





Δεν γνώριζαν ότι στο κτίριο που χτυπήθηκε βρισκόταν ο Σινουάρ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Channel 12 τα στρατεύματα του IDF που δρούσαν στην περιοχή δεν γνώριζαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς βρισκόταν στο κτίριο το οποίο χτυπήθηκε. Αρχικά εντόπισαν αρκετούς μαχητές να εισέρχονται σε αυτό και διατάχθηκε το χτύπημα.

Μετά την κατάρρευση του κτιρίου από τον βομβαρδισμό, Ισραηλινοί στρατιώτες προσέγγισαν το σημείο για να διαπιστώσουν εάν είχαν εξοντωθεί οι στόχοι. Εκεί συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους νεκρούς άνδρες έμοιαζε πολύ στον Σινουάρ. Η φωτογραφία του εν λόγω νεκρού κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Έτσι αποφασίστηκε να σταλεί η σορός στα εργαστήρια για να γίνουν οι εξετάσεις, ώστε να εξακριβωθεί εάν όντως πρόκειται για τον ηγέτης της Χαμάς.
Το «πρόσωπο του κακού» - Νο1 στόχος του Ισραήλ

Ο Γιαχία Σινουάρ εδώ και χρόνια είναι ηγετική φυσιογνωμία της Χαμάς και θεωρείται ένας από τους εγκεφάλους της πολύνεκρης επίθεσης στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου. Από τότε βρίσκεται στην κορυφή της αποκαλούμενης «λίστας των μελλοθάνατων» του Ισραήλ.


«Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο υπεύθυνος… και θα πεθάνει», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, ενώ ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, είχε αποκαλέσει τον Σινουάρ ως το «πρόσωπο του κακού». «Το Ισραήλ θα τον εντοπίσει και θα τον εξοντώσει», είχε τονίσει.

Αν και θεωρητικά ο Γιαχία Σινουάρ ήταν ο δεύτερος στην εξουσία μετά τον Χανίγια, στην πραγματικότητα ήταν ο de facto ηγέτης της οργάνωσης. Τα πολλά και σκληρά χρόνια που πέρασε ως κρατούμενος στις ισραηλινές φυλακές τον ανέδειξαν σε έναν ήρωα για τον λαό της Γάζας. Πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών άμυνας και ασφάλειας έχουν περιγράψει ως «μοιραίο λάθος» το ότι άφησαν τον Σινουάρ να βγει από τη φυλακή ως μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Μετά την εξόντωση του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς, ο Γιαχία Σινουάρ, στρατιωτικός επικεφαλής της οργάνωσης, αναδείχθηκε και επίσημα στον απόλυτο ηγέτη της. Ολόκληρος ο ισραηλινός μηχανισμός, από την 7η Οκτωβρίου του 2023, προσπαθούσε να ανακαλύψει που βρίσκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου