Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2024

Ο Μητσοτάκης αδιαφορεί για Παππά και στο βάθος... Νοτοπούλου...

 




Είδα τον Νίκο Παππά να κάνει χθες αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για διάφορα θέματα. Δυναμικές και σκληρές προς την κυβέρνηση παρεμβάσεις, δεν λέω...

Ήταν μία φιλότιμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή να πείσει ότι ασχολείται και με το αντιπολιτευτικό έργο, πέρα από τη συνήθη δραστηριότητα των τελευταίων εβδομάδων για το πώς θα καθαιρέσουν, αποκλείσουν, διαγράψουν και εξαφανίσουν, αν γίνεται, από προσώπου γης τον Κασσελάκη.

Αλλά έχω τα εξής νέα για τον Νίκο Παππά – και τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως είναι τώρα: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αντιπαρατεθεί ποτέ (ποτέ όμως) με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Είναι ειλημμένη απόφαση από τον πρωθυπουργό να μην δώσει αυτή τη χαρά στον Παππά.

Θα αφήνει άλλους από την κυβέρνηση να του απαντούν. Αλλά να τον κάνει «ισότιμο» συνομιλητή και αντίπαλο, ποτέ.

Ο Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι θεωρεί ως κύριο αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει μάλιστα και ο ίδιος να συγκρουστεί – πέρα δηλαδή από τις απαντήσεις που έτσι κι αλλιώς θα δίνει στις προκλήσεις του Ανδρουλάκη.

Τα… beef στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καρτερός, ο Μουζάλας, η Δούρου και ο… Δουίτσης της Νοτοπούλου

Στον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ γίνονται ωραία… beef στις οργανώσεις.

Το κλίμα που επικρατεί στη βάση είναι εξόχως αρνητικό για τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής, ειδικά αυτή περί αποκλεισμού του Κασσελάκη από την κούρσα της ηγεσίας. Κοινώς, οι 87 και οι σύμμαχοί τους… τρώνε πολύ «ξύλο» – με τη μεταφορική έννοια, όχι την κυριολεκτική.

Μάλιστα, ένα μέλος της κεντρικής επιτροπής, ονόματι Δουίτσης εκ Θεσσαλονίκης και «επιρροή», που λέμε, της Νοτοπούλου, έφτασε στο σημείο να προτείνει τη διαγραφή όσων οργανώσεων εκδίδουν ψηφίσματα υπέρ του Κασσελάκη και κατά των αποφάσεων της ΚΕ.

Τα είπε αυτά στη χθεσινή συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου και οι άλλοι δεν ήξεραν τι να κάνουν: Να βάλουν τα γέλια ή να του συμπαρασταθούν ψυχολογικά;

Ο μύθος λέει ότι πήγε στην οργάνωσή του στη Θεσσαλονίκη και τον… τουλούμιασαν στην κριτική επί τετράωρο. Ούτε με επτά συνεδρίες σε ντιβάνι φροϋδικό δεν συνέρχεται ο άνθρωπος, κρίμα…

Ίσως γι’ αυτό το λόγο, της άγριας αποδοκιμασίας από τη βάση, ο Θανάσης Καρτερός διατύπωσε την πρόταση μήπως αρθεί η απόφαση περί αποκλεισμού – «δεν συμβάλλει στο κλίμα ψυχραιμίας» που απαιτείται, έγραψε.

Μάλλον πρέπει να το ξαναδούν το θέμα… Ο Θανάσης δεν είναι τυχαίος ινστρούχτορας. Ούτε έχει τυχαίους συνομιλητές…

Δεν είναι, ας πούμε άλλο παράδειγμα και το καλύτερο να πηγαίνει ο Μουζάλας, στη Νέα Σμύρνη και να βλέπει τα τρία τέταρτα της οργάνωσης να τον κοιτάζουν με στραβό μάτι και να του ζητάνε εξηγήσεις για τις ακρότητες της κεντρικής επιτροπής.

Ούτε να αναγκάζεται να τσακώνεται η Δούρου με όλη την οργάνωσή της (χθες βράδυ στο Αιγάλεω). Η Ρένα συνάντησε ένα κλίμα υπέρ Κασσελάκη, που δεν το περίμενε. Και παρότι μέχρι τώρα τηρούσε αποστάσεις από την κόντρα και κινούνταν σε χαμηλούς τόνους, επιτέθηκε σε όλους (ακόμα και στη συντονίστρια της οργάνωσης), κασσελακικούς και μη, χωρίς να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο...

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου