Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

Πλακιάς μετά το εξώδικο Καρυστιανού : «Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά, ντρέπομαι»





«Να γίνει συναυλία, να πάμε όλοι, να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει αντίτιμο»

Ένας εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τον δικαστικό αγώνα που δίνουν.



Η πρόεδρος του Συλλόγου θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού κατηγορεί το Νίκο Πλακιά, πατέρα των δίδυμων κοριτσιών, ως επιστρατευμένο για να αμαυρώσει την προσπάθεια του συλλόγου «να επεκτείνει τη δράση του κατά της λήθης και της συγκάλυψης».

Στο εξώδικο που απέστειλε σε εκείνον και τον αδελφό του, Δημήτρη, ο οποίος έχασε την κόρη του, κορυφώνοντας τη διαμάχη ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων για την επιβολή εισιτηρίου στη συναυλία, η κυρία Καρυστιανού, ουσιαστικά ζητά από τον κ. Πλακιά να κατεβάσει τις αναρτήσεις του με τις οποίες τοποθετήθηκε δημόσια για το ζήτημα. «Οι δηλώσεις σας και του φερόμενου ως δικηγόρου σας αποκαλύπτουν ότι είτε το επιδιώκετε είτε όχι, μπορείτε σε κάθε περίπτωση να αποτελέσετε “Δούρειο Ίππο” του “βαθέως συστήματος” που μαχόμαστε. Γι’ αυτό και δεν σας επιτρέπω πλέον να αναφέρεστε ούτε στο όνομά μου, ούτε στον Σύλλογο του οποίου είμαι Πρόεδρος και εσείς καν μέλη», αναφέρει στο εξώδικο.


«Να γίνει συναυλία, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει αντίτιμο»

Από την πλευρά του, ο πατέρας των αδικοχαμένων διδύμων επεσήμανε πως δεν αμφισβητεί την τιμιότητα της κ. Καρυστιανού, όμως εκφράζει την πεποίθηση πως η συναυλία θα έπρεπε να γίνει χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

«Ας πει όμως, ονόματα, ποιοι είναι μέλη. Δεκαοκτώ οικογένειες βγήκαμε με τα ονόματά μας και είπαμε ότι είμαστε αντίθετοι. Υπερασπίζομαι τη μνήμη των θυμάτων, τη μνήμη των παιδιών μου. Να γίνει συναυλία, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει αντίτιμο, κανείς δεν μπορεί να βγαίνει και να μιλά στο όνομα όλων», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:



«Έχουμε δίκες μπροστά μας, αγώνα, καλύτερα να σπάσω αυγά τώρα, όχι αργότερα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ό,τι κρίνει, αλλά δεν μπορεί να επικαλείται τα ονόματα των παιδιών. Να γίνει συναυλία, να πάμε όλοι, να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει αντίτιμο. Αν στην πορεία χρειαστεί να αντιμετωπίσω έξοδα πέρα από τις δυνατότητές μου θα ζητήσω εγώ βοήθεια για να υπερασπιστώ τη μνήμη των παιδιών μου και να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει. Εγώ δεν φοβήθηκα και κανείς δεν μπορεί να με κατηγορεί και να μου βάζει ταμπέλες».

Ο Νίκος Πλακιάς περιορίστηκε να δημοσιοποιήσει τη λήψη του εξωδίκου και να «ευχαριστήσει» την κυρία Καρυστιανού, γράφοντας: «Ευχαριστώ. Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι. Πώς θα βρεθείς με την Σοφία και την Μάρθα στα δικαστήρια; Πως θα τις αντικρίσεις;»



Ευχαριστώ @mkaristianou
Η Μανα των Τεμπων έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά
Ντρέπομαι
Πως θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια ;
Πως θα τις αντικρίσεις ; pic.twitter.com/URGqYo02z4

— Plakiasnikos (@PlakiasNikos) October 2, 2024



Την αντίθεσή τους στο αντίτιμο για τη συναυλία εκφράζουν τις τελευταίες ώρες κι άλλες οικογένειες θυμάτων. Χαρακτηριστική ήταν η θέση που διατύπωσε χθες ο πατέρας του Βάιου Βλάχου, ο οποίος έθεσε ως κόκκινη γραμμή να μη ζητούνται χρήματα στο όνομα του παιδιού του. «Αν μας είχαν ενημερώσει θα είχαμε βρει τη λύση για τα έξοδα», είπε και συνέχισε: «Σαν οικογένεια έχουμε βάλει μια μεγάλη κόκκινη γραμμή: να μην ζητούνται χρήματα στο όνομα του παιδιού μου. Και όποιος στο εξής υπαινιχθεί ότι εκπροσωπεί τους συγγενείς, υπονοώντας ότι μας εκπροσωπεί όλους, η ανοχή μας έχει λήξει. Οποιος αυτενεργεί θεωρώντας ότι οι πρωτοβουλίες του είναι προς όφελος της υπόθεσης, να το κάνει ελεύθερα, όμως, με την ξεκάθαρη εξήγηση ότι εκπροσωπεί τον εαυτό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου