Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2024

Μπαγκαζιέρα οροφής: Πόσο καύσιμο καταναλώνει - Οι πιο φθηνές εναλλακτικές Το αξεσουάρ που επιβαρύνει περισσότερο την κατανάλωση ενός αυτοκινήτου δεν είναι το αιρ-κοντίσιον ούτε τα θερμαινόμενα παρμπρίζ, αλλά η μπαγκαζιέρα οροφής.






 

 


Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC προειδοποιεί, ότι πρέπει να βλέπουμε την μπαγκαζιέρα οροφής μόνο σαν ύστατη λύση, καθώς ανεβάζει κατακόρυφα την κατανάλωση καυσίμου.

Το αξεσουάρ που επιβαρύνει περισσότερο την κατανάλωση ενός αυτοκινήτου δεν είναι το αιρ-κοντίσιον ούτε τα θερμαινόμενα παρμπρίζ, αλλά η μπαγκαζιέρα οροφής. Αυτό προκύπτει από έρευνα της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC για το συγκεκριμένο πρακτικό αξεσουάρ που λειτουργεί ως πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος και χρησιμοποιείται κυρίως κατά τις περιόδους των διακοπών. Ορισμένοι οδηγοί μάλιστα δεν αφαιρούν τις μπαγκαζιέρες από την οροφή ακόμη και όταν δεν τις χρειάζονται, επειδή δεν γνωρίζουν προφανώς πόσο ακριβά τους κοστίζει αυτή η αμέλεια.


Οι μετρήσεις της λέσχης ADAC έδειξαν, ότι η μπαγκαζιέρα οροφής αυξάνει κατά περίπου 11% την κατανάλωση ενός Ι.Χ. που κινείται με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα, ενώ η αύξηση μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα με ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Αυτό οφείλεται στην επιπρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση εξαιτίας της τοποθέτησης της μπαγκαζιέρας, η οποία προκαλεί μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

Όποιος χρειάζεται λοιπόν πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους στο αυτοκίνητο του, πρέπει να βλέπει τη λύση της μπαγκαζιέρας ως ύστατη επιλογή. Ταυτόχρονα μπορεί να εφαρμόσει τα εξής τρικ, που δίνουν λύση στο πρόβλημά του, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την κατανάλωση βενζίνης, πετρελαίου ή ηλεκτρικής ενέργειας.
Θήκη οργάνωσης πορτ μπαγκάζ

Το Organizer κοστίζει φθηνά, βάζει τάξη στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μας και αξιοποιεί ιδανικά κάθε εκατοστό του χώρου, ενώ συγκρατεί τα αντικείμενα και δεν τα αφήνει να κουνιούνται χύμα. 


Αναδίπλωση πίσω καθίσματος

Αξιοποιείστε τις δυνατότητες των διαιρούμενων πίσω καθισμάτων. Ακόμη και η μερική αναδίπλωσή τους κατά το ένα τρίτο ή το ένα δεύτερο δημιουργεί επιπρόσθετους χώρους, ενώ ταυτόχρονα βολεύονται στο πίσω κάθισμα ένας ή και δύο επιβάτες.
Χώρος ποδιών

Στον χώρο των ποδιών των πίσω επιβατών υπάρχουν συνήθως ανεκμετάλλευτοι χώροι, που προσφέρονται για την αποθήκευση τσαντών και άλλων αντικειμένων.
Διπλή χρήση

Δεν βάζουμε στο αυτοκίνητο άδειες τσάντες, δοχεία, τάπερ κλπ., αλλά τα γεμίζουμε με μικρότερα αντικείμενα, ώστε να γλιτώσουμε χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου