Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Δημοσκοπηση: Μόνο ένας στους δέκα δεν βλέπει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών




 



Σε χαμηλές πτήσεις βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Το 75% των πολιτών θεωρεί αδικαιολόγητη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών για το έγκλημα των Τεμπών. Μόνο το 17% είναι ικανοποιημένο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
 




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός μόνο από το 27% των ψηφοφόρων ενώ ο «Κανένας» χτυπάει ταβάνι με 37%.

Επίσης ο πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο Νίκος Δένδιας αλλά με ποσοστό μόνο 26% αντί για 40άρια που κέρδιζε σε παλαιότερες δημοσκοπήσεις.





Διαρροές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση μόνο 61% και οι αναποφάσιστοι πρώην ψηφοφόροι της είναι στο 18%. Το 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής και 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ 6% επιλέγει αποχή.



Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση 4% προς το ΚΚΕ. Οι αναποφάσιστοι είναι 30% και προς την αποχή κλίνει το 4%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου