Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης καθυστερεί την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του – Το παρασκήνιο της αναβολής




Ελενη Καλογεροπουλου

Αναβάλλεται για μία ακόμη φορά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη χωρίς κάποιο ουσιαστικό επίσημο λόγο. Προφανώς η αναβολή αυτή έχει να κάνει περισσότερο με τις κινήσεις που ετοιμάζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου και λιγότερο με τα τεχνικά θέματα του βίντεο.

Στελέχη της ομάδας των «87» επισημαίνουν ότι η «αναβλητικότητα» του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να έχει να κάνει με τους σχεδιασμούς που κάνουν οι συνεργάτες του για το πώς θα αντιδράσει η ομάδα του στο έκτακτο συνέδριο.




Όπως λένε βασικός στόχος των συνεργατών του πρώην προέδρου είναι να αμφισβητηθεί η απόφαση της ΚΕ που τον έθεσε εκτός ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επανέλθει στην θέση του προέδρου χωρίς εκλογές. Αυτό όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ο Στέφανος Κασσελάκης ελέγξει τους συνέδρους, οι οποίοι θα εκλεγούν στις 20 Οκτωβρίου.

Καθώς η καταληκτική ημερομηνία για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα είναι η 24η Οκτωβρίου πολλοί θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος θέλει να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι τότε.




Εάν πάντως επιχειρηθεί η αμφισβήτηση της απόφασης της ΚΕ προκειμένου να μην γίνουν εκλογές παραμένοντας στην θέση του ο Στέφανος Κασσελάκης τότε η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρεκτραπεί…

Στελέχη της ομάδας των «87 λένε ακόμα ότι δεν αποκλείεται ο Στέφανος Κασσελάκης να μην θέλει να καταθέσει το πόθεν έσχες του και γι’ αυτό να κωλυσιεργεί».

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι η καθυστέρηση αυτή μπορεί να έχει να κάνει και με το πώς περνάει η υποψηφιότητά του στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί εάν και προηγείται στις δημοσκοπήσεις η δεύτερη Κυριακή δείχνει να είναι αβέβαιη. Μία ήττα την συγκεκριμένη στιγμή θα έβγαζε δια παντός εκτός πολιτικού παιχνιδιού τον Στέφανο Κασσελάκη.

Άρα δεν αποκλείεται να περιμένει να δει πώς «κάθονται» οι άλλες υποψηφιότητες στο εκλογικό σώμα και μετά να αποφασίσει τι θα κάνει.

Έτσι και αλλιώς πάντως η καθυστέρηση αυτή φουντώνει τα σενάρια και δίνει την εντύπωση σε πολλούς ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κάτι θέλει να αποφύγει, κάτι έχει κατά νου, κάτι σχεδιάζει.
Στην Πολιτική Γραμματεία το θέμα Αντώναρου

Εν τω μεταξύ σήμερα (03.04.2024) συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα συζητήσει την εισήγηση που θα φέρει στην ΚΕ του Σαββάτου. Στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του Ευάγγελου Αντώναρου και τα όσα είπε περί χουντικής αντίληψης για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης ζήτησε την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής .

Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Ζαχαριάδης σε ανάρτηση του ανέφερε:

«Ως εδώ! Το όριο ξεπεράστηκε! Η αναφορά του Ευάγγελου Αντώναρου σε «χουντικές αντιλήψεις» για τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι συμβατή με την ιδιότητα του μέλους του κόμματος», τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Ζαχαριάδης, σημειώνοντας πως «η παράταξή μας έχει βασανισμένους και δολοφονημένους απο τη χούντα».

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Καλώ τους υποψήφιους προέδρους να πάρουν θέση Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Φαραντούρης, Παύλος Πολάκης, Στέφανος Κασσελάκης και παραπέμπω το ζήτημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, θέση πρέπει να πάρει και η Πολιτική Γραμματεία. Όταν κάποιος μετέχει σε ένα κόμμα πρέπει να σέβεται τη διαδρομή του, τις αξίες του, τους ανθρώπους του. Η σημερινή τοποθέτηση του Αντώναρου είναι υβριστική για κάθε Αριστερό και Δημοκράτη πολίτη. Εδώ δεν είναι ούτε η ΟΝΝΕΔ ούτε η ΔΑΠ, εδώ είναι η Αριστερά και η Δημοκρατική Παράταξη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο του Ευάγγελου Αντώναρου που πυροδότησε την ένταση ήταν το εξής: «Οι άνθρωποι έχουν σαλτάρει. Βλέπουν τα ποσοστά του υποψηφίου που επέλεξαν και καταφεύγουν σε χοντράδες και απειλές. Ο ένας αμφισβητεί το αυτονόητο δικαίωμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κρίνει και να αποφανθεί για την κατ’ αυτούς «έκπτωση» Στέφανου Κασσελάκη. O άλλος ονειρεύεται σύμπλευση με τους 11 κλέφτες εδρών της ΝΕΑΡ κι ας τους αποκαλεί αποστάτες», σημείωσε νωρίτερα ο Ευάγγελος Αντώναρος στη δική του ανάρτηση.

Και προσέθεσε: «Υποψήφιος λέει ότι ο Πρόεδρος δεν είναι αξίωμα αλλά ‘’ευθύνη’’. Λες και πρόκειται να εκλεγεί ‘’ευθύνη’’. Το Γραφείο Οργανωτικού δίνει ορθά κοφτά οδηγίες στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να χρησιμοποιούν στα σοσιαλ μόνο επίσημες ανακοινώσεις και να ‘κατεβάσουν’ αμέσως οτιδήποτε άλλο. Χουντικός αντιλήψεις. Δεν είναι φυσικό να τους γυρνάει ο κόσμος την πλάτη; Πέστε κι άλλα παλληκάρια!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου