Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024

Έτοιμος για όλα ο Κασσελάκης: «Βλέπει» διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει δημοψήφισμα και «τρολάρει» «το συνέδριο σε μπουζουξίδικο»



Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, τι θα πράξουν οι βουλευτές που τον στηρίζουν αν τελικά δεν είναι υποψήφιος.

«Αν υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας, αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις πολλών. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.




Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε ακόμα ότι «αν είναι να αποκλείσουν (από το συνέδριο) τα στοιχεία που έχουμε παραδώσει, αυτό θα είναι αντικαταστατικό».

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέου κόμματος αναφέρθηκε κυρίως στις προθέσεις του λέγοντας: «Η πρόθεση μου είναι να μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί η διαδικασία να είναι δημοκρατική. Αλλιώς θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς εκφράζεται η βάση δημοκρατικά. Νοικιάζω γραφεία στον Ταύρο μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου και λένε ότι θέλω να κάνω δικό μου κόμμα. Το κόμμα είναι ο λαός του, έχουμε κόμμα και ο λαός θα εκφραστεί». Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι εδώ για να κάνω κόμμα. Έχουμε κόμμα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει να μην κάνει συνέδριο ή κόβει συνέδρους, τότε θα κάνουμε το αυτονόητο» είπε.




Αυτό που εννοεί ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ότι θα κάνει δημοψήφισμα με ερώτημα αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Πάντως χθες Τετάρτη (23.10.2024) αναδείχθηκε από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου ένα νέο αφήγημα προκειμένου να αιτιολογηθεί μία ενδεχόμενη ήττα στο συνέδριο. Το αφήγημα αυτό έχει να κάνει με την τήρηση της δημοκρατίας σε όλες τις διαδικασίες από την εκλογή συνέδρων μέχρι και την υποβολή της υποψηφιότητάς του στο συνέδριο.

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι την ίδια στιγμή επικαλέστηκε την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ενώ γνώριζε ότι η χθεσινή συνεδρίαση δεν είχε απαρτία και βάση του καταστατικού δεν μπορεί το όργανο αυτό να πάρει μία τέτοια απόφαση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρ’ όλα αυτά είπε ότι «όπως απεφάνθη νωρίτερα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μόνο το συνέδριο εγκρίνει ή απορρίπτει υποψηφιότητες. Και επίσης να θυμίσω κάτι, ότι αυτό το συνέδριο συγκαλείται επειδή έγινε μια άρση εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής στον πρόεδρο του κόμματος».
«Πρωτοφανές να γίνεται το συνέδριο σε μπουζουξίδικο»

Όταν του ζητήθηκε πάντως να σχολιάσει την χθεσινή εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυψε την αποδοκιμασία του λέγοντας: «Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν μου έχει δοθεί μια ανάσα από την πρώτη στιγμή που έγινα πρόεδρος για να προωθήσω τις αλλαγές» στο κόμμα. «Είμαι εδώ για να μην είμαι μεταβατικός πρόεδρος» μιας «συναίρεσης κομμάτων» σημείωσε, ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας υπαινιγμούς για σχέδιο υπονόμευσής του.

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ακόμα την αισιοδοξία του ότι εφόσον του επιτραπεί να είναι υποψήφιος, μπορεί να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή. Αναφέρθηκε ακόμα στον χώρο όπου λέγεται ότι θα γίνει το συνέδριο λέγοντας ότι είναι πρωτοφανές να γίνεται σε μπουζουξίδικο.

Όπως έλεγαν πάντως στελέχη της πλειοψηφίας ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν έχει κάνει συνέδρια σε πολυχώρους.

Εν τω μεταξύ, χθες έγιναν και τα εγκαίνια των γραφείων που νοίκιασε ο Στέφανος Κασσελάκης 1500 τετραγωνικών μέτρων παρουσία υποστηρικτών του.

Ο έκπτωτος πρόεδρος συνοδευόταν από τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Νίνα Κασσιμάτη.

Απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να κερδίσουμε το συνέδριο» τόνισε με έμφαση. Πρόσθεσε, επίσης, απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι «αν αναβάλλουν το συνέδριο θα πάρουμε πρωτοβουλίες, η βάση θα πάρει».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει συνιστώσα κεντροαριστερών δήθεν συμφερόντων χωρίς τη βούληση της βάσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου