Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2024

Σκληρή απάντηση των μηχανοδηγών για το νέο συμβάν στον Προαστιακό: «Άλλοι θα έπρεπε να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα»





Οργίλη ήταν η αντίδραση των μηχανοδηγών για την νέα παρ’ ολίγον τραγωδία στον σιδηρόδρομο, όπου συρμός του Προαστιακού οδηγήθηκε στην γραμμή του Μετρό. Μετά το περιστατικό, η Hellenic Train ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι δύο μηχανοδηγοί.


Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ)

«Η διοίκηση της Hellenic Train όπως συνηθίζει την τελευταία περίοδο – και για άλλη μια φορά – επιρρίπτει ευθύνες σε μηχανοδηγούς, αναφέροντας ψευδώς ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως ψευδώς αναφέρει ότι παραβίασαν την είσοδο του Μετρό.

Οι μηχανοδηγοί επισημαίνουν ότι η Hellenic Τrain γνωρίζει καλά ότι ο μηχανοδηγος είχε ανοικτή ένδειξη εισόδου στην γραμμή του Μετρό και σταμάτησε πριν εισέλθει σε αυτήν και ενώ καλούσε επανειλημμένα τον σταθμάρχη του ΣΚΑ. Αντί η ΗΤ να προβληματιστεί για το 2ο περιστατικό στην περιοχή του ΣΚΑ τον τελευταίο μήνα, που απεσοβήθη με ενέργειες μηχανοδηγών, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.



Αυτοί που θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα είναι οι Διοικούντες της ΗΤ και όχι οι εργαζόμενοι. Όσο η διοίκηση της ΗΤ επιμένει να κάνει το άσπρο – μαύρο, τόσο εξοργίζει τους εργαζόμενους. Ενημερωνουμε τον πραγματικό Διοικητη της Εταιρειας, κυριο Ζηλιασκόπουλο, ότι κανεις από εμας δεν φοβάται τις ποινές που επιβάλει επειδη μιλάμε για τα υπαρκτά προβλήματα ή τις διώξεις που αντιμετωπίζουν όσοι τηρούν τις εσωτερικές διαδικασίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Όπως διαπίστωσαν πλέον όλοι και μετά την παραδοχή του κ . Τερεζάκη για το συμβάν που αναδείξαμε, όταν λειτουργεί η Τηλεδιοικηση και υπάρχουν ενδείξεις στους μηχανοδηγούς, τα τρένα σταματάνε πριν τον κίνδυνο. Στην Λάρισα το βράδυ της 28/2/23, αυτές δεν υπήρχαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου