Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

Οι Κινέζοι κατακλύζουν την ελληνική αγορά αυτοκινήτου - Ποια μάρκα μετακομίζει στις εγκαταστάσεις του Λαϊνόπουλου Το κτιριακό συγκρότημα της εταιρείας Ι.Ε. Λαϊνόπουλος Α.Β.Ε.Ε.Μ., ανήκε στα γνωστότερα τοπόσημα της Αττικής και τώρα μετατρέπεται σε έδρα κινέζικου αυτοκινητιστικού ομίλου στην Ελλάδα.





 
 


Βροχή πέφτουν πλέον οι ανακοινώσεις για την έλευση Κινέζων αυτοκινητοκατασκευαστών στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα ενσωματώνονταν οι συγκεκριμένες μάρκες σε μεγάλους αυτοκινητιστικούς ομίλους, οι οποίοι λειτουργούν εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και αντιπροσωπεύουν γνωστούς κατασκευαστές από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Για παράδειγμα η MG ανήκει στην Ελλάδα στον όμιλο Συγγελίδη ( Peugeot/Citroen/Opel/Mazda, κλπ.), η BYD πέρασε στα χέρια του ομίλου Σφακιανάκη (Suzuki) και η πιο φρέσκια Leapmotor εντάχθηκε στον όμιλο Βασιλάκη (Ηyundai/Kia/Fiat/Alfa Romeo/Jeep, κ.ά.).

Ο κινέζικος όμιλος Geely ακολουθεί μια άλλη συνταγή και συνεργάζεται με τη SEEAG, η οποία αντιπροσωπεύει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σημαντικές μάρκες, όπως τη Volvo και τη Lynk & Co. Το συγκεκριμένο δίδυμο σχεδιάζει να επεκταθεί ραγδαία στην ελληνική αγορά και έδωσε ήδη ένα πειστικό πρώτο δείγμα γραφής ανακοινώνοντας ότι θα επενδύσει στο κτιριακό συγκρότημα πρώην ιδιοκτησίας «Ι.Ε. ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Μ.», στο 16 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στη Νέα Κηφισιά. Αυτή η εμβληματική εγκατάσταση, που υπήρξε σημαντικός κόμβος της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θα μετατραπεί στο μελλοντικό κέντρο της SEEAG και των επιχειρηματικών της μονάδων στην Ελλάδα, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής επέκτασής της στην Ελλάδα.



Το πρώτο κατάστημα της Lync & Co στο Μαρούσι.

Με πάνω από 6.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακών χώρων και γραφείων, το εν λόγω συγκρότημα έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ελληνική αγορά αυτοκίνησης για δεκαετίες. Η επένδυση της SEEAG επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη δημιουργία μιας ισχυρής παρουσίας στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία επεκτείνει την εμβέλειά της και στοχεύει να καθιερωθεί ως βασικός παράγοντας στον τομέα της αυτοκίνησης.
Το πλάνο επέκτασης στην Ελλάδα

Η συγκεκριμένη στρατηγική επένδυση έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων της SEEAG για σημαντικές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας της με την EKKA, ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ελληνική λιανική αγορά αυτοκινήτων. Η EKKA θα λειτουργεί σε πολλαπλές τοποθεσίες λιανικής στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για τη δημιουργία έως 15 σημείων πώλησης και εξυπηρέτησης για τις μάρκες Lynk & Co και Farizon σε όλη την Ελλάδα.

Οι εξελίξεις αυτές αντικατοπτρίζουν τη συνεχή δέσμευση της SEEAG για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και δυναμικού δικτύου αντιπροσώπων, εξασφαλίζοντας προσβάσιμες και κορυφαίες υπηρεσίες για τους Έλληνες πελάτες. Παράλληλα, η SEEAG ανακοινώνει τον διορισμό του κ. Γεωργίου Νίτσολα ως μεταβατικού Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχειρηματικής μονάδας του Ομίλου στην Ελλάδα, MAXX AUTO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Ο Γιώργος Νίτσολας, 42 ετών, διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας κυρίως στους τομείς της λογιστικής, των οικονομικών και της διοίκησης, και θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του ομίλου το 2025, εισάγοντας στην ελληνική αγορά, νέα και προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, χρηματοοικονομικής φύσης και κινητικότητας, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της SEEAG στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου