Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2024

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Η ευημερία των ζώων συντροφιάς

 


 

 



 



Το θέμα της ευζωίας του κατοικιδίου μας είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να μας απασχολεί όταν υιοθετούμε ένα ζώο. Ευζωία δεν σημαίνει μόνο το να τρώει καλά και να έχει την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και το να εκπαιδευτεί σωστά. Ο συνδυασμός αυτών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια υπέροχη ζωή με όσο λιγότερα προβλήματα γίνεται.

Δύο άνθρωποι, ο κτηνίατρος Λευτέρης Μακρυθανάσης και η εκπαιδεύτρια και χειρίστρια ζώων θεραπείας Κωνσταντίνα Θανάσουλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Topetmou, και μίλησαν στη δημοσιογράφο Μυρτώ Τζώρτζου για βασικά θέματα που αφορούν την ευημερία ενός ζώου συντροφιάς.

Ο κ. Μακρυθανάσης αρχικά μας ανέφερε τους λόγους -εκτός από τους προφανείς- που πρέπει ένας κηδεμόνας κατοικιδίου να επισκέπτεται τακτικά τον κτηνίατρό του. Στη συνέχεια μας εξήγησε πολλά για τη στείρωση, ένα θέμα που ακόμα στη χώρα μας διχάζει. Ανέλυσε τα θετικά που έχει η στείρωση αλλά και σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να αποφεύγεται. Από την άλλη, η κ. Θανάσουλα ανέλυσε τους λόγους που η κατάλληλη εκπαίδευση συνδέεται με την ευημερία ενός σκύλου και μας αποκάλυψε ποιος είναι ο πρώτος λόγος που ένας κηδεμόνας θα την επισκεφτεί για να εκπαιδεύσει το κατοικίδιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου