Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Άθλιες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ - Εικόνες ντροπής Πεταμένα στρώματα, ξεχαρβαλωμένες βρύσες, φθορές και εγκατάλειψη συνθέτουν την άθλια πραγματικότητα των φοιτητών που ζουν στις εστίες του ΑΠΘ.

 
Thesstoday.gr

 

 

Μετά το αδιανόητο περιστατικό το βράδυ της Δευτέρας (7/10) με την πτώση ασανσέρ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες ντροπιαστικές εικόνες για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ.

Στοίβες από πεταμένα στρώματα σε κοινόχρηστους χώρους, ξεχαρβαλωμένες βρύσες, φθορές και εγκατάλειψη συνθέτουν την άθλια πραγματικότητα των 600 περίπου φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.


Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, κοινόχρηστοι χώροι στις φοιτητικές εστίες έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες.

Οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες για τους περίπου 200 φοιτητές ανά κτήριο και περισσότερο θυμίζουν χώρους εγκαταλελειμμένης κατασκήνωσης παρά προσωρινού σπιτιού. Η σκουριά και η μούχλα είναι εμφανείς, ενώ αρκετές δεν διαθέτουν ούτε κάθισμα λεκάνης. Άλλες, δε, έχουν μετατραπεί σε… αποθηκευτικούς χώρους.



Τα ντουζ χρήζουν άμεσης παρέμβασης, καθώς έχουν ξεχαρβαλωθεί τα τηλέφωνα και έχει μείνει μόνο ο σωλήνας. Ακόμη και ολόκληρες βρύσες, έχουν εξαφανιστεί από τον χώρο. Οι πόρτες είναι σπασμένες και οι καθρέφτες μουντζουρωμένοι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές ζητούν για πολλοστή φορά να επιδιορθωθούν οι ανελκυστήρες αλλά και να δοθούν κονδύλια στις εστίες, ώστε να διαβιούν σε αξιοπρεπείς υποδομές.
Δείτε τις εικόνες ντροπής από τις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου