Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Η Ειρήνη πρόσεχε την αδερφή της που πέθανε (και αυτή) από διάμεση πνευμονίτιδα – «Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή ναρκωτικών»



Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση των πέντε νεκρών μωρών με «πρωταγωνίστρια» την 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, από την Αμαλιάδα, η οποία ήταν παρούσα σε όλα τα περιστατικά.

Ο πρώτος θάνατος, ήταν αυτός της λίγων μηνών αδερφής της που έφυγε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αιτία θανάτου της μικρής Ζωής Ηλιάνας που έφυγε στον ύπνο της μετά από επεισόδιο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 24χρονη, ήταν διάμεση πνευμονίτιδα, όπως καταγράφηκε και στα δύο παιδιά που έχασε στη συνέχεια η Ειρήνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο9 παιδί της 24χρονης βγήκε «καθαρός» ενώ για το δεύτερο, το αποτέλεσμα έδειξε ότι χρήζει περαιτέρω έρευνας.


«Ήμουν εκεί όταν έκανε αυτό το επεισόδιο. Εγώ άργησα να το μάθω ότι πέθανε το παιδί» ανέφερε η Ειρήνη υποστηρίζοντας ότι έμαθε για τον θάνατό της στη συνέχεια.

Γείτονες της οικογένειας ωστόσο, περιγράφουν για το περιστατικό: «Όχι, όχι, όχι αυτή ήρθε και μας το είπε. Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι αυτή μας το είπε ότι πέθανε το μωρό. Ήρθε στο σπίτι μας και μας είπε πέθανε το μωρό. Τι έπαθε της λέω το μωρό; Έπαθε ανακοπή μου λέει το μωρό. ”Το βρήκαμε πεθαμένο το παιδάκι”. Έγινε η κηδεία και μετά από λίγο φύγανε» δήλωσε μάρτυρας στο Live News.



Όταν το δεύτερο παιδί της Ειρήνης νοσηλεύτηκε στο Αγία Σοφία, οι γιατροί ερεύνησαν τις ομοιότητες με την περίπτωση της αδερφής της που είχε επίσης νοσηλευθεί στο ίδιο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, μαρτυρία αναφέρει στην εκπομπή ότι η μητέρα της Ειρήνης έλειπε συχνά από το σπίτι και το μωρό το πρόσεχε εκείνη.

«Η Ειρήνη το πρόσεχε. Η μάνα της σας λέω μία έφευγε στην Πάτρα μία ξαναγυρνούσε. Δεν υπήρχε οικογενειακό περιβάλλον καθόλου. Αυτή το πρόσεχε και μας είπαν μια νύχτα ότι πέθανε. Η Ειρήνη μας το είπε ότι πέθανε το παιδάκι. Έγινε η κηδεία και με το που έγινε η κηδεία έφυγαν αυτοί. Πήγαν στην Πάτρα. Και μετά δεν τους ξαναείδαμε» ανέφερε η μαρτυρία. «Μια μάνα η οποία μία πήγαινε στην Πάτρα μία ερχόταν από την Πάτρα. Άφηνε τα παιδιά ολομόναχα. Φαγητό έτρωγε η Ειρήνη σε εμάς από εκεί η μαμά μου τους έδινε φαγητό και έλειπαν πάρα πολλά χρήματα, μάλλον την έκλεβε. Ούτε σχολείο πήγαινε, ούτε πουθενά. Η μαμά μου επειδή ήταν χριστιανή κι αυτά τα λυπόταν τα παιδάκια και τα μάζευε και τα τάιζε» συμπληρώνει.
«Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή ναρκωτικών»

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Δούρος εξηγεί τι ακριβώς είναι η διάμεση πνευμονίτιδα και από τι μπορεί να προκληθεί, αφήνοντας ανοιχτό τοπ ενδεχόμενο και για εισπνοή ναρκωτικών ουσιών.



«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση ως προς τη διάγνωση. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να έχει από κάτω μία παθολογία, ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Μία άλλη αιτία σχετικά συχνή είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Ο,τιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Θα μπορούσε να είναι και από εισπνοή τοξικών ουσιών ή και ναρκωτικών», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου