Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Αναλυτικός οδηγός για τον β' γύρο - Πού και πώς ψηφίζω Νέος οδηγός για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Πού και πώς ψηφίζω. Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στον β' γύρο. Τι γίνεται με το αντίτιμο.




ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

 

 


Λίγα μόνο 24ωρα απομένουν για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, με τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να καλούνται την Κυριακή (13/10) να επιλέξουν ποιος εκ των Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα θα αναλάβει το «τιμόνι».

Ενόψει των εκλογών ηγεσίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) εξέδωσε αναλυτική εγκύκλιο, στην οποία παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τον κόσμο που επιθυμεί να λάβει μέρος στη διαδικασία.


Η εκλογική διαδικασία αυτήν τη φορά έχει διαφορές από την προηγούμενη ως προς το αντίτιμο αλλά και το ποιοι μπορούν να ψηφίσουν, όπως θα δείτε παρακάτω.
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες σε Ελλάδα και εξωτερικό - Ποιοι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ψήφου

Σύμφωνα, πάντα, με τη νέα εγκύκλιο της ΕΔΕΚΑΠ, «η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα θα διαρκέσει από ώρα 07:00 πμ έως ώρα 19:00 μμ. Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον α’ γύρο».

Συγκεκριμένα:Τα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας: Σίδνεϋ από 09:00 έως 18:00 τοπική ώρα, Μελβούρνη από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
τα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 7:00 έως 19:00 τοπική ώρα
τα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
τα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 16:00 τοπική ώρα
τα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) από 8:00 έως 13:00 τοπική ώρα και
τα εκλογικά τμήματα του Καναδά (Κεμπέκ) από 10:00 έως 17:00 τοπική ώρα.

Η διαφορά με την προηγούμενη Κυριακή, είναι τώρα δεν μπορούν να λάβουν μέρος πολίτες που δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο.


«Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α' γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024», αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζω στον Β’ Γύρο

Αρχικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι για τον β’ γύρο δε συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.


«Για τον β’ γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α’ γύρο πρέπει να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος», αναφέρει η νέα εγκύκλιος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει διαδραστικό χάρτη για να δείτε εύκολα τα εκλογικά κέντρα. Μπορείτε να μπείτε και δείτε ποιο εκλογικό κέντρο σας βολεύει για να ψηφίσετε. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου