Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Λίστα Fortune: Η καλύτερη εταιρία για να δουλεύεις στην Ελλάδα Η λίστα Great Place To Work με τις κορυφαίες επιχειρήσεις δημοσιεύεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας.






 
 


Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), που για φέτος εστιάζει στην ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας, παρουσιάζεται από το Fortune η λίστα με τις 100 κορυφαίες εταιρείες για να εργαστεί κάποιος στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και 10 που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μάλιστα οι τέσσερις είναι ελληνικές: Β. Καυκάς ΑΕ, Kaizen Gaming, Epsilon Net, Bluegr Hotels & Resorts.

Πρόκειται για τη λίστα Great Place To Work μέσω της οποίας αναδεικνύονται οι εταιρείες, όπου οι εργαζόμενοι είχαν σταθερά θετική εμπειρία. Για τη σύνταξη της λίστας αναλύθηκαν οι απαντήσεις - σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο – 1,3 εκατ. εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.


Οι ερωτήσεις αφορούσαν τις εμπειρίες που οικοδομούν εμπιστοσύνη στο χώρο εργασίας. Οι εταιρείες που διακρίνονται υπερτερούν στο ζήτημα του εργασιακού περιβάλλοντος με κυρίαρχο το στοιχείο της δικαιοσύνης στην εργασία. Το 78% των εργαζομένων δηλώνει πως οι προαγωγές είναι δίκαιες και το 70% ότι οι αποδοχές τους είναι δίκαιες σε σχέση με τα κέρδη της εταιρείας.

Κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, μόλις το 37% δηλώνει ότι οι προαγωγές είναι δίκαιες και μόνο το 36% δηλώνει ότι λαμβάνει ένα δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη της εταιρείας. 


«Παρά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αυτές οι 100 εταιρείες βρήκαν τρόπους να προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη στους ανθρώπους τους, αναπτύσσοντας εμπιστοσύνη, που είναι ζωτικής σημασίας για την επιχειρηματική επιτυχία τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Michael C. Bush, διευθύνων σύμβουλος της Great Place To Work, συγχαίροντας για τις πρακτικές του τις 100 εταιρείες που διακρίθηκαν.

Σημειώνεται πως η λίστα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Μια με τις 25 καλύτερες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και μια με τις καλύτερες 75 μεγάλες εταιρείες, οι οποίες απασχολούν άνω των 500 εργαζομένων.
Οι δέκα καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Έξι από τις 25 καλύτερες πολυεθνικές δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις:DHL Express,
Chiesi,
Ansys,
Bristol-Myers Squibb,
SC Johnson,
Ipsen.

Μεταξύ των 75 μεγάλων εταιρειών οι ελληνικές είναι οι:Β. Καυκάς ΑΕ,
Kaizen Gaming,
Epsilon Net,
Bluegr Hotels & Resorts.
Ολόκληρη η λίστα













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου