Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Ο Μαρινάκης «είδε» τυμβωρύχους και ξέπλυμα της Χαμάς στη συναυλία για τα Τέμπη...

 




Καθόλου ψύχραιμη η πρώτη αντίδραση από το Μαξίμου στην οργή λαού που ξέσπασε στο Καλλιμάρμαρο...
Με τη γραμμή της διαστρέβλωσης έρχεται η πρώτη αντίδραση από κυβερνητικής πλευράς στην ιστορική συναυλία για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε σήμερα το πρωί καλεσμένος σε εκπομπή του Open και αναγκάστηκε να τοποθετηθεί για τη βραδιά που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι, αναπαράγοντας απόψεις που διαχέουν «γαλάζια» τρολς στο διαδίκτυο.

Μπορεί ο Παύλος Μαρινάκης να εμφανίστηκε προσεκτικός τα λόγια του για τους γονείς των θυμάτων, όμως, στην προσπάθειά του να βρει κάτι αρνητικό να πει για τους χιλιάδες που ήταν στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο προχώρησε σε προκλητικές αναφορές.


«Είναι αδιανόητο ο ανθρώπινος πόνος, η οργή των συγγενών να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιων και να το μεταφράζουν είτε σε πολιτικά πυροτεχνήματα. Δεν τιμάς την μνήμη των ανθρώπων και δεν στέκεσαι δίπλα στους συγγενείς με το να βρίσεις» είπε σχολιάζοντας το γνωστό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού που ακούστηκε και χθες το βράδυ.

Εκεί, όμως, που ξεπέρασε ξανά τα όρια ήταν όταν έκανε λόγο για «ξέπλυμα τρομοκρατικών οργανώσεων» όπως η Χαμάς, καθώς αυτή φαίνεται πως είναι η ερμηνεία της κυβέρνησης για όσους σηκώνουν σημαίες της Παλαιστίνης και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον λαό της Γάζας.


Η τοποθέτηση του, ανάμεσα σε άλλα, ήταν η ακόλουθη:

Tα Τέμπη ήταν από τις πιο τραγικές στιγμές που μπορεί να θυμηθεί ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα. Χάθηκαν νέοι άνθρωποι, ήταν ένα τραγικό δυστύχημα και διερευνάται από την δικαιοσύνη. Άπαντες θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να πληρώσουν αυτοί που η δικαιοσύνη πιστεύει πως είναι ένοχοι. Ουδείς είναι αθώος εκ των προτέρων αλλά και ουδείς είναι ένοχος αν το πει κάποιος πέραν της δικαιοσύνης. Συμμερίζομαι απόλυτα τον πόνο των γονιών. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους τους γονείς, όπως θέλουν να εκφράσουν τον πόνο και την οδύνη τους αλλά δυστυχώς θα το πω, είναι αδιανόητο ο ανθρώπινος πόνος, η οργή των συγγενών να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιων και να το μεταφράζουν είτε σε πολιτικά πυροτεχνήματα. Δεν τιμάς την μνήμη των ανθρώπων και δεν στέκεσαι δίπλα στους συγγενείς με το να βρίσεις.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, υπάρχει μια λέξη που λέγεται σεβασμός που κάποιοι δυστυχώς δεν τον ξέρουν. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται να τιμάς την μνήμη ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα και που πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη με το να βρίζεις ή να ξεπλένεις τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο. Ο σεβασμός στους νεκρούς μπορεί να είναι με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με μια συναυλία, είτε με μια οργισμένη δήλωση. Ειδικά οι συγγενείς μπορούν να πουν ότι θέλουν, αλλά ας σταματήσουν κάποιοι τυμβωρύχοι να εκμεταλλεύονται αυτόν τον ανθρώπινο πόνο. Αναφέρομαι σε αυτούς που πάνε να συμπαρασταθούν δίπλα στους γονείς και προσπαθούν να περάσουν την δική τους προπαγάνδα. Είτε ξεπλένοντας τη Χαμάς, είτε βρίζοντας τον πρωθυπουργό, είτε κάνοντας πολιτική. Αυτό είναι χυδαιότητα» και τόνισε πως «τα Τέμπη δεν μπορεί να είναι σωσίβιο επιβίωσης κανενός κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου