Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο με ανήλικο «μποξέρ» εν δράσει στο Μενίδι: «Όχι άλλο, πονάω και ζαλίζομαι», φώναζε το θύμα «Μη, μη, σε παρακαλώ, όχι άλλο. Πονάω. Ζαλίζομαι», εκλιπαρούσε το θύμα του ξυλοδαρμού στο Μενίδι.





 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από νέο περιστατικό άγριας βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους στο Μενίδι φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iEidiseis.gr.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε στο Μενίδι προ λίγων ημερών, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε τέσσερις ανήλικους, ηλικίας από 15 έως 17 ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες περικύκλωσαν το θύμα τους και τότε ένας εξ αυτών άρχισε να το γρονθοκοπεί, αφού πρώτα το υποχρέωσε να γονατίσει. Μάλιστα, ένας εκ των ανηλίκων βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό με το κινητό του τηλέφωνο.


Το θύμα παρακαλούσε τον 17χρονο «μποξέρ» να σταματήσει να τον χτυπάει: «Μη, μη, σε παρακαλώ, όχι άλλο. Πονάω. Ζαλίζομαι». Για να σταματήσει να τον γρονθοκοπεί, έβγαλε το ρολόι του και του το έδωσε.

Το Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου πέρασε χειροπέδες στους τέσσερις ανήλικους δράστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στον ανακριτή.
Είχε απασχολήσει και άλλες φορές την Αστυνομία ο ανήλικος «μποξέρ» στο Μενίδι

Ο ανήλικος που πρωταγωνιστεί στο βίντεο και εμφανίζεται να δίνει μπουνιές έχει απασχολήσει ακόμα τέσσερις φορές κατά το παρελθόν την Αστυνομία.












Κάποιοι από τους κατηγορουμένους φέρονται να υποστηρίζουν ότι το θύμα ζητούσε από μία κοπέλα, συγγενή ενός εξ αυτών, να του στείλει γυμνές φωτογραφίες. Έτσι αποφάσισαν να πάνε να τον βρουν και να του ζητήσουν τον… λόγο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα περιστατικά βίας ανηλίκων έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας, με την κυβέρνηση να εξετάζει τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Όπως είχε γράψει το iEidiseis.gr, φέτος καταγράφεται αύξηση της εγκληματικότητας ανηλίκων κατά 47% σε σχέση με πέρυσι.


Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο 8μηνο του 2014 κατηγορήθηκαν 9.000 ανήλικοι για διάφορα αδικήματα, όπως πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλές, κλοπές και ληστείες.
Δείτε εικόνες από τον ξυλοδαρμό στο Μενίδι:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου