Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Ανοιχτός πόλεμος Μητσοτάκη – Σαμαρά με καρφιά για υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα για τα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία Αντιλιάν Κοτζάι





 



Ανοιχτός πόλεμος του Αντώνη Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με καρφιά για τα εθνικά θέματα. Μέσω μιας πρωτοφανούς διαρροής κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού απάντησαν σκληρά, με αναφορές σε εθνικά θέματα, στην επίθεση που δέχτηκε ο Μεσσήνιος πολιτικός νωρίτερα στη Βουλή, από τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε όταν πήγε στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, ενώ λίγο αργότερα στη δευτερολογία του είπε ότι «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο».



 


Αλλά δεν έμεινε εκεί. Πρόσθεσε ένα καρφί για τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας «προστατεύω το πολίτευμα, δεν θα χαιρετηθώ, θα χαριεντιστώ και συνδιαλλαγώ μαζί του». Οι αιχμές αφορούσαν τη τη κίνηση του κ. Σαμαρά που είχε χαιρετηθεί με τον κ. Παππά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (14/10).

Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ αναφέρουν ότι «είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση… Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβαρτις, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους “μέχρι τέλος”, ισχύει στο ακέραιο».

Προσθέτουν μια βαριά μομφή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε οτι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα! Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου