Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2024

Απάτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ με αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ - Μεγάλη αποκάλυψη Σοβαρή καταγγελία για κύκλωμα επιτηδείων που λάμβανε μεγάλες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.




CC0

 
 


Θησαύριζαν, παίρνοντας τεράστιες αποζημιώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με απάτες. Μία σοβαρότατη καταγγελία φέρνει στο φως ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, που μίλησε στο OPEN για την υπόθεση που ξεσκεπάστηκε στη Νάξο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι στο νησί των Κυκλάδων δήλωναν ψευδείς εκτάσεις, διπλάσιες από ότι είχαν, για να παίρνουν «φουσκωμένες» αποζημιώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Μάλιστα, προσπάθησε να αποδείξει την απάτη, δηλώνοντας και ο ίδιος έκταση 7.000 στρεμμάτων. Όπως ανέμενε, δεν έγινε κανένας έλεγχος και, λίγο καιρό αργότερα, είδε στον λογαριασμό του το ποσό των 16.391 ευρώ!

Αμέσως έκανε την καταγγελία, που έφτασε στον εισαγγελέα και στον ΟΠΕΚΕ. Λίγο καιρό αργότερα, ο Οργανισμός του έκανε μήνυση για ψευδή δήλωση ενώ λίγο καιρό αργότερα, είδε ότι του καταβλήθηκαν ακόμα 40.000 ευρώ στον λογαριασμό του. 


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης δήλωσε στο OPEN:


«Εδώ και κάποια χρόνια γίνεται πάρτι στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από το 2020 λέω ότι στη Νάξο έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και δηλώνουν εκτάσεις και παίρνουν χρήματα, τα οποία στερούνται οι Ναξιώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Το 2023 αναγκάζομαι και κάνω μια αίτηση και δηλώνω 7.661 στρέμματα, βοσκοτόπια και ελιές και 100 πρόβατα και περίμενα να δω αν θα πληρωθεί η αίτησή μου αυτή. Στις 3 Οκτωβρίου του 2023 την έκανα την αίτηση και στις 28 Δεκεμβρίου του 2023 μου μπαίνουν στον λογαριασμό 16.391 ευρώ για τα στρέμματα που δεν έχω!».

Και συμπλήρωσε:


«Αμέσως μιλάω με τον δικηγόρο μου και την Εισαγγελία και επιστρέφω τα χρήματα. Μετά από 2 μήνες ο ΟΠΕΚΕΠΕ μου έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης. Επειδή έκανα απάτη την επόμενη χρονιά, φέτος τον Μάιο και επειδή υπήρχε η αίτηση που είχα κάνει από το 2023, με αποζημίωσε με άλλες 40.000 ευρώ!».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου