Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2024

Το CDC κάνει ελέγχους για θανατηφόρα αιμορραγία στα μάτια - Τα συμπτώματα μοιάζουν με του ιού Έμπολα Ταξιδιώτες που εισέρχονται στις ΗΠΑ από τη Ρουάντα θα εξετάζονται για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουργκ.







 

 


Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές των ΗΠΑ καθώς το CDC λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού Μάρμπουργκ που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό παρόμοιο με τον Έμπολα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Daily Mail, oρισμένοι ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ από τη Ρουάντα θα υποβληθούν σε ελέγχους για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουργκ, εν μέσω επιδημίας στην ανατολική Αφρική, καθώς το CDC λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό παρόμοιο με τον Έμπολα.


Από την επόμενη εβδομάδα, το CDC θα ελέγχει τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί στη Ρουάντα τις τελευταίες 21 ημέρες για τον ιό Μάρμπουργκ, μια θανατηφόρα λοίμωξη που σκοτώνει σχεδόν εννέα στους δέκα πάσχοντες.

Οι επιβάτες που προέρχονται από την πληγείσα από τη νόσο χώρα θα πρέπει να ανακατευθύνουν τα ταξίδια τους προς τις ΗΠΑ στο Σικάγο O'Hare, στο JFK της Νέας Υόρκης ή στο Washington Dulles στη Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν για τον ιό.







To CDC έχει στείλει επιστήμονες για να ερευνήσουν την επιδημία στη Ρουάντα, η οποία μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε δώδεκα θανάτους και 46 μολύνσεις.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης στείλει εκατοντάδες πειραματικά εμβόλια και θεραπευτικά φάρμακα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.


Οι Αμερικανοί καλούνται να μην ταξιδέψουν στη Ρουάντα εκτός αν είναι απαραίτητο, με ταξιδιωτική προειδοποίηση «επιπέδου 2» να έχει τεθεί σε ισχύ για τη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Τόσο ο Μάρμπουργκ όσο και ο Έμπολα προκαλούν ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς - καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν εσωτερική αιμορραγία και να βλάψουν πολλαπλά συστήματα οργάνων.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται απότομα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών πονοκεφάλων, πυρετού, διάρροιας, στομαχικού πόνου και εμετού. Γίνονται όλο και πιο σοβαρά.


Στα αρχικά στάδια της MVD - της νόσου που προκαλεί το Marburg - είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς από άλλες τροπικές ασθένειες, όπως ο Έμπολα, και την ελονοσία.

Οι μολυσμένοι ασθενείς γίνονται «σαν φαντάσματα», αναπτύσσοντας συχνά βαθιά μάτια και ανέκφραστα πρόσωπα.

Αλλά σε μεταγενέστερα στάδια μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία από πολλαπλά στόμια -συμπεριλαμβανομένων της μύτης, των ούλων, των ματιών και του κόλπου.
Τα συμπτώματα της νόσου

Όπως ο Έμπολα, ακόμη και τα νεκρά σώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άτομα που εκτίθενται στα υγρά του.

Η ασθένεια μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω της επαφής με σωματικά υγρά, όπως σάλιο, αίμα, σπέρμα, ιδρώτα ή κόπρανα.


Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να τον κολλήσουν αγγίζοντας πετσέτες ή επιφάνειες που επίσης μπορούν να έρθουν σε επαφή με μολυσμένο άτομο.

Δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια ή θεραπείες για τη νόσο, η οποία επί του παρόντος αντιμετωπίζεται με υποστηρικτική φροντίδα, όπως ξεκούραση, ενυδάτωση και οξυγόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου