Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024

Drones - καμικάζι «τρύπησαν» την άμυνα του Ισραήλ: 4 νεκροί - «Πρόγευση για όσα έρχονται», λέει η Χεζμπολάχ Το Ισραήλ ερευνά τις συνθήκες για το φονικό χτύπημα των drones της Χεζμπολάχ στην στρατιωτική βάση στην Μπινγιαμίνα. Γιατί δεν σήμανε συναγερμός.






 

 


Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί και 51 τραυματίες, εκ των οποίων επτά σοβαρά είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης με drones που εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στην στρατιωτική βάση, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του πρώην ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό. Απείλησε δε, με περισσότερα χτυπήματα λέγοντας πως «η αντίσταση υπόσχεται στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφας ήταν μόνο μια πρόγευση του τι τον περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας».






אמש, כלי טיס בלתי מאויש של ארגון הטרור חיזבאללה פגע בבסיס צבאי סמוך לבנימינה. כלל הפצועים פונו לבתי החולים והודעה נמסרה למשפחותיהם.באירוע נהרגו ארבעה חיילי צה״ל ושבעה חיילים נפצעו באורח קשה>> pic.twitter.com/H2z3fbm2Mz— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 13, 2024



Το πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα ήταν το φονικότερο στο Ισραήλ από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου.



Την ίδια ώρα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε κέντρο διοίκησης της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, ο IDF ανέφερε ότι έπληξε κτίριο στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα (στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα) το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως νοσοκομείο. Το κέντρο «χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του Ισραήλ, υπογραμμίζεται στην ενημέρωση που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.





15 נפצעו, חלקם במצב קשה, לאחר שמזל"ט התרסק ליד בנימינה pic.twitter.com/nSWNumQBCJ— 🇮🇱 mzironi (@mziron178084) October 13, 2024


Πώς τρύπησε η «άμυνα» του Ισραήλ

Ανησυχία προκάλεσε στον IDF η χθεσινή επιδρομή στην στρατιωτική βάση, καθώς δεν υπήρξε προειδοποίηση για την εισβολή του drone. O Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Daniel Hagari λέει ότι οι IDF θα εξετάσουν ενδελεχώς τις συνθήκες.


«Θα μάθουμε και θα ερευνήσουμε το περιστατικό, πώς ένα UAV εισήλθε χωρίς να σημάνει συναγερμός στη βάση», ανέφερε.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο κοντά στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα, δήλωσε ο Χάγκαρι, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χρειάζεται «βελτίωση» στην άμυνά του.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες προς τη Ναχαρίγια και την Άκρη, ενώ εκτόξευσε επίσης ένα σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών - ορισμένα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά - προς περιοχές της Άκρης και της Χάιφα.


«Αυτά τα drones διέσπασαν τα αμυντικά ραντάρ του Ισραήλ χωρίς να εντοπιστούν και έφτασαν στο στόχο τους στο στρατόπεδο εκπαίδευσης της επίλεκτης ταξιαρχίας Γκολάνι στην Μπινιάμινα, νότια της κατεχόμενης Χάιφα, και εξερράγησαν στα δωμάτια όπου δεκάδες αξιωματικοί και στρατιώτες προετοίμαζαν επίθεση κατά του Λιβάνου... σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες από αυτούς», δήλωσε η Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου