Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

Τα... ταξίδια της Greek Mafia στο Ντουμπάι - Δύο συλλήψεις «ξηλώνουν το κουβάρι» Χειροπέδες στο Ντουμπάι για δύο μέλη εγκληματικών οργανώσεων που καταζητούνται από την Ελλάδα. Η σύνδεσή τους με την Greek Mafia.




AP Photo

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων περιμένουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την αποκάλυψη της είδησης ότι δύο μέλη ρωσόφωνων εγκληματικών οργανώσεων που καταζητούνται από τις ελληνικές Αρχές συνελήφθησαν στο Ντουμπάι.

Πρόκειται για έναν Έλληνα ομογενή από την Ουκρανία που καταζητείται μετά από ποινή φυλάκισης επτά ετών για διαρρήξεις και έναν 41χρονο από το Ουζμπεκιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη.


Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας περιμένουν ενημέρωση σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι με τους δύο άντρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένουν κρατούμενοι, ενώ ακόμα δεν έχει διασαφηνιστεί πως, πότε και εάν θα «τρέξουν» οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στη χώρα μας.

Η εξέλιξη με τις συλλήψεις στο Ντουμπάι χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σημαντική από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα. Ο ομογενής από την Ουκρανία είχε μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Αττικής για συμμετοχή σε ισχυρή εγκληματική ομάδα, ωστόσο, το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τα συμβόλαια θανάτου. Και αυτό διότι δεν βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος του. Τουναντίον στη δικογραφία περιλαμβάνεται το όνομα του 41χρονου που ήταν μαζί του στο Ντουμπάι.




Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που σχημάτισαν τον περασμένο Ιανουάριο τη δικογραφία για τα συμβόλαια θανάτου με θύματα τους Σκαφτούρο και Ρουμπέτη δεν σταμάτησαν την έρευνα για την υπόθεση, καθώς ήξεραν ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαφύγει της σύλληψης. Μάλιστα, είχαν κάποιες ενδείξεις ότι τουλάχιστον ένας εκ των καταζητούμενων βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα, υπό άκρα μυστικότητα συλλέγονταν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχαν εξαπολυθεί απειλές σε άτομα που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας. Υπήρχαν εκτιμήσεις των αστυνομικών ότι κάποιες από αυτές τις απειλές εκπορεύονταν από το μακρινό Ντουμπάι. Για το λόγο αυτό υπήρχε ανησυχία ότι πρόσωπο ή πρόσωπα που έχουν εγκατασταθεί εκεί μπορεί να εξακολουθούν με κάποιο τρόπο να συμμετέχουν στα «τεκταινόμενα» του ελληνικού ποινικού κόσμου.


Μάλιστα, υπήρχε ακόμα και ανησυχία ότι μαίνεται πόλεμος μεταξύ αντιμαχόμενων ομάδων στην Αττική, με αποτέλεσμα να συντρέχουν λόγοι έντονου προβληματισμού για νέα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζουν τη συλλογή πληροφοριών για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ έχουν λάβει χώρα και στοχευμένοι έλεγχοι σε φυλακές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τα οποία εξετάζονται κατά προτεραιότητα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Μέσα από την εξέταση του υλικού οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να συνθέσουν κομμάτια του παζλ που θα τους βοηθήσουν στην καλύτερη «χαρτογράφηση» της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου