Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Γ. Λούλης για το ΠΑΣΟΚ: Το «δίπολο» Ανδρουλάκη - Γερουλάνου η δύναμή του Το σχόλιο του Γιάννη Λούλη στο iEidiseis.gr για το «άθροισμα» των δύο πιο ισχυρών εικόνων που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ.






 
 


Μία «μεγάλη ευκαιρία» για το ΠΑΣΟΚ διακρίνει ο γνωστός επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, Γιάννης Λούλης, σχολιάζοντας στο iEidiseis τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στη Χαριλάου Τρικούπη.

Έχοντας πλέον ως δεδομένο την «αρκετά άνετη» επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Παύλο Γερουλάνο ως «ένα βαρύ πολιτικό χαρτί», ο έμπειρος επικοινωνιολόγος υπογραμμίζει ότι αυτές οι δύο ισχυρές εικόνες, «δίπλα δίπλα, θα ενισχύσουν αισθητά του ΠΑΣΟΚ», γιατί «αθροίζουν δυνάμεις».
Αναλυτικά το σχόλιο του Γιάννη Λούλη στο iEidiseis

«Ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχει καταγράψει ξεκάθαρα μία στρατηγική δύναμη που διαμορφώνεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η ευκαιρία είναι μεγάλη.

Αρκεί να κάνει, στη συνέχεια, την αυτονόητη επόμενη κίνηση.



Άλλωστε τα αυτονόητα και ξεκάθαρα, είναι συνήθως τα μόνα που μετατρέπονται σε εύστοχες στρατηγικές. Για να βρεθούν, στη συνέχεια, τα κατάλληλα μηνύματα που θα τη συνοδεύουν.

Τα πράγματα είναι απλά: Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν είναι ιδιαίτερα τυχερό, που διαθέτει πλέον, δίπλα στην εικόνα της ηγεσίας του, μία δεύτερη εικόνα η οποία την ενισχύει. Και κυρίως, τη συμπληρώνει. Πολλαπλασιάζοντας έτσι και τη δύναμη της ηγεσίας.


Από μόνη της φυσικά, η καθαρή επικράτηση του Ανδρουλάκη, που αποδείχθηκε αρκετά άνετη, απέναντι σε ικανούς ανταγωνιστές, είναι ήδη ένα σημαντικό επίτευγμα.

Την ίδια ώρα πάντως, η εικόνα συμπληρώθηκε καταλυτικά και από την ιδιαίτερη παρουσία του Γερουλάνου. Μια παρουσία, πολύ ξεχωριστή στα πεδία που τη διαμορφώνουν.

Τι έχουμε λοιπόν μπροστά μας ως αθροιστική εικόνα;


Έναν νέο άνθρωπο, που σε ένα δύσκολο σκηνικό, αν μη τι άλλο, δυνάμωσε τις ηγετικές ρίζες του. Αυτός είναι ο Ανδρουλάκης.

Ταυτόχρονα όμως, έχει δίπλα του ένα ιδανικό συμπλήρωμα, μέσα από μια ξεχωριστή παρουσία όπως αυτή του Γερουλάνου. Αυτός είναι ασφαλώς ένα βαρύ πολιτικό χαρτί.

Αυτές οι δύο εικόνες λοιπόν, δίπλα δίπλα, θα ενισχύσουν αισθητά το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αθροίζουν δυνάμεις.

Για το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, σε μια φάση, που η κυβέρνηση δοκιμάζεται στη χειρότερη περίοδό της, η ευκαιρία είναι ξεκάθαρη: Να αθροίσει δηλαδή τις δύο πιο ισχυρές εικόνες που διαθέτει! Το δίπολό του!


Άλλωστε, μόνο έτσι, ίσως η πολιτική σκηνή μας να ζωντανέψει κάπως σε μια φάση πολιτικής αφασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου