Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα Κασσελάκη σε ΣΥΡΙΖΑ, απόλυτο «ντέρμπι» Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ Δημοσκόπηση της Interview για τις εσωκομματικές εκλογές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.






 


Προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα με διαφορά σχεδόν δέκα μονάδων από τον δεύτερο Σωκράτη Φάμελλο καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΠΑΣΟΚ η εσωκομματική αναμέτρηση είναι περισσότερο αμφίρροπη, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό.

Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic, στην πρόθεση ψήφου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 38% και ακολουθούν ο Σωκράτης Φάμελλος με 29% και ο Παύλος Πολάκης με 14%.


Στην ερώτηση εάν θέλουν να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%). Ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, το 69% πιστεύει πως σε περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα θα διασπαστεί. Αντίθετα με προέδρους τον Σ. Φάμελλο και Π. Πολάκη, μόλις το 2% και το 6% αντίστοιχα, πιστεύει σε μια τέτοια εξέλιξη.




















Στο ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συγκεντρώνουν ποσοστό 29,4% και 29,6%, αντίστοιχα, ενώ τρίτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με 19,2% και τέταρτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 12,6%.


Γενικά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της εκλογής μιας νέας ηγεσίας (59%). Το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της κοινής γνώμης ανέρχεται στο 64%. Σε ότι αφορά το μέλλον του κόμματος, 8 στους 10 εκτιμούν πως ανεξάρτητα με το ποιος θα εκλεγεί στην προεδρία, το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ενωμένο και δεν κινδυνεύει με διάσπαση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου