Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2024

Πώς μετατράπηκε μια Porsche Cayenne σε ένα αλλόκοτο βανάκι για λογαριασμό του Mark Zuckerberg Ο συνιδρυτής του Facebook και ιδιοκτήτης της Meta σχεδίασε αυτοπροσώπως το ακραίο πολυχρηστικό μοντέλο για το χατίρι της συζύγου του και των τριών παιδιών τους.




Ο Mark Zuckerberg με τη σύζυγό του στην έκθεση της Porsche

 

 


Ο Mark Zuckerberg ανήκει στην ολιγομελή ομάδα των πάμπλουτων δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι μπορούν να αγοράσουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο επιθυμούν είτε κυκλοφορεί στην αγορά είτε χρειαστεί να φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για τους ίδιους.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Meta (πρώην Twitter), που ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να παρουσιάσει στη σύζυγό του ένα πολύ ιδιαίτερο πολυχρηστικό μοντέλο με βάση μια Porsche Cayenne Turbo GT.



*Η ιδιοκατασκευή που σχεδίασε ο ιδρυτής του Facebook.

Η Priscilla Chan επιθυμούσε διακαώς ένα βαν με τα λογότυπα της γερμανικής μάρκας και επειδή δεν κατασκευάζει η Porsche πολυμορφικά οχήματα, πήρε την υπόθεση στα χέρια του ο σύζυγος της, Mark Zuckerberg. Ο συνιδρυτής του Facebook έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, όπου υποστηρίζει, ότι σχεδίασε ο ίδιος ένα μίνι βαν με ηλεκτροκίνητες πλευρικές πόρτες και με βάση μια Porsche Cayenne.


*Το minivan διαθέτει ηλεκτρικά συρόμενες πόρτες.

Ο Zuckerberg έβαλε τα χρήματα, την ιδέα και τα σχέδια και συνεργάστηκε για την κατασκευή του αλλόκοτου οχήματος με την εταιρεία μετατροπών και βελτιώσεων West Coast Customs. Ο διάσημος επιχειρηματίας παρήγγειλε στη συνέχεια μια Porsche Cayenne Turbo GT, που κοστίζει στις ΗΠΑ λίγο πάνω από 200.000 δολάρια, για να μετατραπεί ακολούθως σε οικογενειακό minivan.




*Το ηλεκτρικό πρωτότυπο Porsche Renndienst.

O διάσημος Αμερικανός δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά αγόρασε για το… κέφι του και μια Porsche 911 GT3 Touring ίδιου χρώματος και μάλιστα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι που επιλέγουν ελάχιστοι πελάτες στις ΗΠΑ, όπου κυριαρχούν τα αυτόματα μοντέλα. Εδώ θα πρέπει να πούμε, ότι ο Zuckerberg έχει στο γκαράζ του και μια Cadillac CT5-V Blackwing, επίσης με χειροκίνητο σασμάν.


*Το πειραματικό βανάκι είχε έξι καθίσματα.

Το microvan της οικογένειας Zuckerberg διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερο μήκος και μια τρίτη σειρά καθισμάτων, ενώ κανένας δεν γνωρίζει το συνολικό κόστος της μετατροπής. Η Porsche είχε παρουσιάσει το 2018 το πρωτότυπο ενός καινοτόμου ηλεκτροκίνητου βαν με την ονομασία Vision Renndienst, που εφοδιαζόταν με έξι καθίσματα και θα βόλευε και την πενταμελή οικογένεια Zuckerberg, αν είχε βγει στην παραγωγή. Πάντως ο ευρηματικός επιχειρηματίας βρήκε τρόπο να καλύψει τις ανάγκες του και την επιθυμία της συζύγου του, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία, να αγοράσει και μια ‘’κανονική’’ Porsche για την προσωπική του ευχαρίστηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου