Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

"Πόλεμος" μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας για την γκάφα με τον Ακιντζί


Τι ανέφεραν διπλωματικοί κύκλοι για το περιστατικό


Τεράστια ένταση επικρατεί μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και συγκεκριμένα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Ν. Κοτζιά και Ι. Κασουλίδη, για τη μεγαλοπρεπή παγίδα που έστησαν οι Τούρκοι σε Τσίπρα - Αναστασιάδη στο πλαίσιο ....της συνάντησης της Κωνσταντινούπολης. Αφορμή αποτέλεσε η παρουσία στο επίσημο δείπνο του εκπροσώπου του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, που υποχρέωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποχωρήσει. Στην κυπριακή πλευρά λένε πως ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή για τη λίστα των προσκεκλημένων, στην οποία εμφανιζόταν το όνομα του κ. Ακιντζί.

Το "Secret" της εφημερίδας Παραπολιτικά συνομιλώντας με κορυφαίους διπλωμάτες πληροφορήθηκε ότι το κόλπο στήθηκε από τους Τούρκους, σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΗΕ και -κυρίως- λόγω του... ύπνου του δικαίου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως και του κυπριακού, αλλά και της πρεσβείας μας στην Αγκυρα. «Αν οι ελληνικές υπηρεσίες λειτουργούσαν στο πλαίσιο των στοιχειωδών υποχρεώσεών τους, θα έπρεπε να ζητήσουν τη λίστα πολύ νωρίτερα, για να βεβαιωθούν ότι δεν θα σημειωθεί κανένα… παρατράγουδο», ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Ομως, τόσο οι Ελλαδίτες όσο και οι Κύπριοι αξιωματούχοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ενημερωθεί για την πλημμελή άσκηση καθηκόντων των αρμοδίων τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στην πρεσβεία μας στην Αγκυρα και ενδεχομένως να έχουμε αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, παρά τα χαμόγελα στις συναντήσεις Τσίπρα - Αναστασιάδη, το θέμα σημάδεψε τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου