Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

Απέραντο φρενοκομείο η ΝΔ: Όλοι εναντίον όλων και μάλιστα σε κοινή θέα





Εκρηκτικό το τοπίο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Τα ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά γενικότερα, συνεχίζονται
Κραδασμούς αναμένεται να προκαλέσει η πρόσκληση Χατζηδάκη σε Διαμαντοπούλου
Κραδασμοί και μετά τις δηλώσεις Καραμανλή Jr

Δημόσιες διαφωνίες, διαψεύσεις, καλέσματα σε συνεργασία, ξανά διαψεύσεις. Αυτό είναι το χαοτικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, με τα πνεύματα να έχουν οξυνθεί επικίνδυνα και το τούνελ να διαγράφεται… σκοτεινό.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με το άρθρο που δημοσίευσε στην «Καθημερινή» ο Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο καλούσε σε ένα νέο 2012, με συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το Κίνημα Αλλαγής και ειδικότερα τους νοσταλγούς της συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.

Ανοίγματα και από άλλους προς την Κεντροαριστερά

Και μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να στράφηκε προς τους τότε κυβερνητικούς του εταίρους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν παραλείπει να κάνει τα… απαραίτητα ανοίγματα. Τόσο στο ιδρυτικό του συνέδριο, όσο και στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έτεινε χείρα προς την Κεντροαριστερά, ενώ μόλις χθες, ένα ακόμη «γαλάζιο» στέλεχος δήλωσε σχεδόν απροκάλυπτα ότι υπάρχουν σκέψεις για ένταξη της Άννας Διαμαντοπούλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, είπε συγκεκριμένα αναφερόμενος στην πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ πως «δεν ξέρουμε αν η κ. Διαμαντοπούλου ενδιαφέρεται με κάποιο τρόπο να συνεργαστεί με τη ΝΔ ή άλλες τέτοιες προσωπικότητες. Για παράδειγμα, ξέρουμε ότι δύο βουλευτές έφυγαν από το Ποτάμι και με δική τους απόφαση εντάχθηκαν στη ΝΔ. Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι ειδικά για την περίπτωση της κ. Διαμαντοπούλου, εάν ενδιαφέρεται, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να πούμε όχι σε μια τέτοια συνεργασία. Αλλά είναι τελείως υποθετικό».

Η χείρα βοηθείας σε μία από τις πιο «συστημικές» υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν αρέσει σε πολλούς στην Πειραιώς, γεγονός που σίγουρα θα προκαλέσει κραδασμούς στο κόμμα.

Καραμανλής jr vs Καραμανλή

Από κει και πέρα πάλι χθες, Πέμπτη, τα βλέμματα έπεσαν στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, αφού οι δηλώσεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή σχετικά με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ουσιαστικό «άδειασμα» των κυβερνήσεων Καραμανλή, προκάλεσαν νέες αντιδράσεις.

Ευάγγελος Αντώναρος και Σάββας Τσιτουρίδης καταφέρθηκαν εναντίον του βουλευτή Σερρών, «τραβώντας του το αυτί».

«Παραβλέποντας ότι δεν υπήρχε Νέα Δημοκρατία πριν από τη μεταπολίτευση, εκτιμώ πως κάποιος θα πρέπει να προστατεύσει τον κ Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή από το να προβαίνει σε αναφορές και εκτιμήσεις, που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την ιστορία του τόπου, της παράταξης και της ίδιας της οικογένειάς του», είπε αναλυτικά στη δήλωσή του ο Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο διαγραφείς από τη ΝΔ πρώην υπουργός, Ευάγγελος Αντώναρος, παρενέβη μέσω Facebook, λέγοντας πως «μας απασχολεί η λοξοδρόμηση από κεντρικές αρχές κι αξίες της Νέας Δημοκρατίας».




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/aperanto-frenokomeio-i-nd-oloi-enantion-olon-kai-malista-se-koini-thea/#ixzz5DDdTlHDi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου