Τρίτη, Ιουνίου 26, 2018

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ EXOFITSIO ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)




Το αντίθετο. Πονούν αυτήν την ιστορική παράταξη, όσοι δεν επιθυμούν ως εναλλακτική λύση εξουσίας τον Κυριάκο και τον θίασό του. Αυτή είναι η αλήθεια.

Τώρα εάν ανάμεσα σε όσους έχουμε το…" θράσος" να αυτοαποκαλούμεθα Καραμανλικοί, υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, αυτό σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη, είναι και το μεγαλείο μίας παράταξης, που άφησε όλα τα... λουλούδια να ανθίσουν. Ας θυμηθούμε λίγο την περίοδο θητείας του Κώστα Καραμανλή και όλοι θα καταλάβουν τι εννοούμε.....


Η κα Παπακώστα και οι κύριοι Αντώναρος και Καραχάλιος είναι σίγουρο ότι δεν είναι Σύριζα.

Έτσι τους αντιμετωπίζει ο θίασος του Κυριάκου, καθώς αυτή είναι η πλέον εύκολη προπαγάνδα, μέσω των ΜΜΕ που τα υπηρετούν. Τώρα εάν κάποιοι Καραμανλικοί, θεωρούν ότι η έξοδος-με τα θετικά και τα αρνητικά της-από τα μνημόνια, είναι ένα εθνικό θέμα που χρήζει ανάλογης αντιμετώπισης και όχι μικροπρεπούς κομματικής προσέγγισης, αυτό είναι δικό τους θέμα. Δεν στηρίζουν τον Σύριζα, καθώς όσο πίκρα και απόγνωση φέρουν οι αναμνήσεις μιας καμένης Αθήνας στον νεοδημοκράτη, άλλο τόσο πίκρα και απογοήτευση φέρνει η προσέγγιση του Κυριάκου, με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, με το οποίο σκοπεύει και να συγκυβερνήσει, μιας παράταξης δηλαδή που…έκαψε την χώρα.

Υπό την έννοια αυτή, οι προσεγγίσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης -ακόμα και για το μείζον θέμα των Σκοπίων-θα πρέπει μάλλον από ξεκάθαρη δίκαιη ματιά να γίνεται.

Πλην του Κώστα Καραμανλή, ποιος άλλος δικαιούται από την σημερινή Νέα Δημοκρατία να ομιλεί, περί ονόματος της αντιστόρητης γείτονος; Ουδείς.

Όλοι και o Kυριάκος Μητσοτάκης, που άλλα λέει εντός της χώρας κι άλλα έξω, δεν έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται μικροκομματικά ένα μείζον εθνικό ζήτημα, την ώρα που όλοι μα όλοι, το έχουν εμμέσως πλην σαφώς ή άμεσα αποδεχθεί.

Είναι κοροϊδία να κτίζεις πολιτική, απέναντι σε μία θλιβερή πραγματικότητα, για την οποία έχεις βάλει κι εσύ το λιθαράκι σου. Υπό την έννοια αυτή και θεωρήσαμε αστεία τουλάχιστον την πρόταση δυσπιστίας στην βουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα περάσει.

Σπέκουλα για τον άλλο αστείο εταίρο της συγκυβέρνησης έκανε; Μα ήδη ο κ. Καμμένος και η παρεούλα του εκτεθειμένοι είναι, δεν χρειάζονταν περιττές παράτες για ένα εθνικό ζήτημα, για να μας πείσει ο Κυριάκος.

Ολοι γνωρίζουμε τι σημαίνει Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του.

Υπάρχουν ανάμεσα στους Καραμανλικούς κι αυτοί που θεωρούν ότι θα είναι ολέθριο για τον τόπο να συγκυβερνήσει αυτός ο θίασος. Ένας θίασος που προχωρά σφικταγκαλιασμένος, με τα διαπλεκόμενα που πολέμησαν και κτύπησαν ανελέητα τις κυβερνήσεις Καραμανλή. Ένας θίασος που δεν βρήκε λέξη να πει για να στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό και το έργο του. Ένας θίασος που δεν βρήκε λέξη να πει για την δημιουργία πλασματικού ελλείμματος, για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, για το σχέδιο Πυθία.

Ένας θίασος που προχωρά σε άλλες ιδεολογικές κατευθύνσεις, απ' αυτές του ιδρυτή της παράταξης αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όλα αυτά σε μία ζυγαριά…συνείδησης, βαραίνουν σε εκείνους που θέλουν να λέγονται Καραμανλικοί. Και βαραίνουν πολύ περισσότερο από τις ανόητες, έως και εγκληματικές ακροβασίες, μιας αστείας συγκυβέρνησης, στην οποία όμως το κομματικό μένος, που εμποτίζουν τα διαπλεκόμενα με τσιρίδες πρωινάδικων πωλητών νανογιλέκων δεν αφήνουν τον νεοδημοκράτη να δει την πραγματικότητα.

Θέλει καθαρή σκέψη, η προσέγγιση των πεπραγμένων του Σύριζα…Γιατί με αυτήν την καθαρή σκέψη θα υπήρχε και ξεκάθαρη εναλλακτική λύση και πρόταση. Που την βλέπετε;

Ένα μέρος των Καραμανλικών, όχι όλοι-το γιατί όχι όλοι, δεν είναι του παρόντος σημειώματος- δεν θα ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το συνονθύλευμά του. Κατά ποία λογική αυτοί οι άνθρωποι, δεν πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτική λύση; Θα είναι η προσπάθεια των Παπακώστα-Αντώναρου και Καραχάλιου; Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Αλλά είναι σαφές ότι καλό θα ήταν, να υπάρξει μια εναλλακτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ, στο αδιέξοδο του δίπολου Κυριάκος -διαπλεκόμενα.

Η παραταξιακή συνείδηση, έχει να κάνει με τις ιδεολογικές αρχές και δεν έχει αφήσει ούτε μία από δαύτες ο Κυριάκος, χωρίς να τις καταπατήσει. Τι περιμένουμε… να διορθωθεί;

Το αντίθετο. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να εκβιάσει με δημοσιεύματα μία δήλωση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού για το Σκοπιανό, για να βαστηχτεί από κάπου. Τέτοια γελοιότητα. Αυτός ο άνθρωπος, θα κυβερνήσει την ιστορική αυτή παράταξη, με βαστάζους τον Άδωνι, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Σημίτη, τον Βενιζέλο, την Φώφη και τον Γιωργάκη Παπανδρέου; Να μας λείπει.

Ο δρόμος των Καραμανλικών, είναι μοναχικός. Σαφώς όμως καθορίζει εξελίξεις και δικαιώνεται, όπως όλα έδειξαν από τα μελλούμενα…

Όχι λοιπόν στους Σύριζα-Ανελ τελείωσε ο κύκλος τους. Όχι όμως και στην δήθεν Νέα Δημοκρατία, με την Φώφη αντιπρόεδρο και τα διαπλεκόμενα…τομεάρχες. Όποιος έχει το πολιτικό ανάστημα και την ευθύνη των πράξεων του, ας οδηγηθεί σε άλλες λύσεις. Που σίγουρα πάντως θα είναι καλύτερες, από τη Ζήμενς,  τη Νοvartis, τις οff shore του Πρώτου Θέματος και της Μαρέβας και τόσων άλλων αθλιοτήτων, που επειδή τις έχει αποκαλύψει ο Σύριζα εκ προοιμίου τα διαπλεκόμενα, τις βγάζουν ψεύτικες.

Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα δεξιοί πεφωτισμένοι, που δεν τρώνε κουτόχορτο και δεν τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου τα διαπλεκόμενα.

Κι εν πάση περιπτώσει, ας δούμε την επόμενη ημέρα, όταν θα επικρατήσει χάος με τους θιάσους επί σκηνής, ποιοι θα δικαιωθούν για τις επιλογές τους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου