Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020

Άνω – κάτω η Ρόδος με απευθείας πτήση από τη Σουηδία: Τι απαντά ο Θεοχάρης (video)




Παρά την απαγόρευση ήρθε αεροπλάνο από τη χώρα της Σκανδιναβίας, που φέρεται να μην είχε μέσα δημοσιογράφους και πράκτορες, αλλά τουρίστες



Πτήση τσάρτερ που έφτασε από την «απαγορευμένη» για απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, Σουηδία, μετά και το άνοιγμα του τουρισμού, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στο νησί της Ρόδου. Στο νησί των «Ιπποτών», σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, θα μετέβαινε αεροσκάφος, το οποίο θα έφτανε στη χώρα μας με ειδική άδεια, καθώς επρόκειτο για πτήση μάρκετινγκ, στο πλαίσιο διαφήμισης και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά όπως φάνηκε με το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήρθαν… τουρίστες στη χώρα μας.

Αρχικά επρόκειτο, δηλαδή, για μια «ειδική» πτήση της tour operator TUI από τη Σουηδία, με δημοσιογράφους και πράκτορες της συγκεκριμένης εταιρείας ταξιδιών και τουρισμού…

Σύμφωνα με το «Mega», στην πτήση δεν υπήρχαν ούτε δημοσιογράφοι, ούτε τα στελέχη που θα έρχονταν στην Ελλάδα για να προωθήσουν τη χώρα, παρά υπήρχαν χαρούμενες οικογένειες τουριστών που θα απολάμβαναν το ελληνικό καλοκαίρι. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε προγραμματιστεί και για το απόγευμα της Πέμπτης (02/07) άλλη μία πτήση προς την Ελλάδα, η οποία ακυρώθηκε.
Μιλώντας στο κανάλι ο κ. Θεοχάρης είπε καταρχάς σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο ότι «δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό που απαγορεύεται προσωρινά, είναι οι απευθείας πτήσεις».
Για τις πτήσεις που λαμβάνουν ειδική άδεια, ξεκαθάρισε ότι «όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες με ειδικές πτήσεις, δίνονται και οι ανάλογες ειδικές άδειες από την κυβέρνηση. Σ’ αυτή την πτήση υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι και ήμασταν σε επικοινωνία και με τη σουηδική πρεσβεία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού». Συνεχίζοντας ο υπουργός είπε ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί πτήση μάρκετινγκ αν δεν πληρωθούν οι θέσεις στο αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι «η πτήση είχε ειδική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσουν να έρθουν δημοσιογράφοι και στελέχη που θα προωθήσουν τη χώρα».
Σε κάθε περίπτωση, ουδείς στο αεροδρόμιο της Ρόδου αντίκρισε διαπιστευμένους δημοσιογράφους ή άλλους ανθρώπους που είχαν έρθει στη χώρα μας για… δουλειά, παρά μόνο τουρίστες από την σκανδιναβική χώρα.
Σουηδή ΥΠΕΞ: Οι Σουηδοί να το σκεφθούν αν πρέπει να επισκεφθούν την Ελλάδα
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας μετά την απόφαση της χώρας μας να μην επιτρέπει πτήσεις προς την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου. Η ΥΠΕΞ της Σουηδίας εκφράζει τη λύπη της γι αυτή την απόφαση και τονίζει πως οι πολίτες της χώρα της πρέπει να το σκεφτούν αν πρέπει να επισκεφτούν την Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να ανοίξει η χώρα διπλωματικό «μέτωπο» και με τη Σουηδία.
Ειδικότερα, η Αν Λίντε, δήλωσε: «Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μετά τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση μας προκαλεί λύπη. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.
Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».
Την ίδια ώρα, οι αφίξεις στη Ρόδο συνεχίζονται από χώρες για τις οποίες η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορά της.  Περίπου 1.500 τουρίστες στην πλειονότητά τους Γερμανοί εκτιμάται ότι ήρθαν συνολικά την Τετάρτη (01/07) με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, την πρώτη ημέρα κατά την οποία ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
(πληροφορίες από Mega, dimokratiki.gr, rodiaki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου