Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2011

"Aνάρμοστοι οι χαρακτηρισμοί που έχουν αποδοθεί στους Ελληνες"

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αλλά και καταγγελτικός προς τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και τις ελληνικές κυβερνήσεις εμφανίζεται ο επικεφαλής του Γερμανοελληνικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μάρτιν Κναπ. Από τα βέλη του δεν γλύτωσαν ούτε οι γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας....


“Ανάρμοστους” θεωρεί όλους τους χαρακτηρισμούς που έχουν αποδοθεί στους Έλληνες από τους Ευρωπαίους τον τελευταίο καιρό ο επικεφαλής του Γερμανοελληνικού Επιμελητηρίου.

“Η ΕΕ είναι μια ένωση ισοτίμων μελών, ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλο είναι το χρέος μιας χώρας. Έτσι και οι πολίτες της ΕΕ είναι ισότιμοι πολίτες. Ένας Βερολινέζος δεν είναι Γερμανός δεύτερης κατηγορίας, μόνο και μόνο επειδή το Βερολίνο έχει χρέος ύψους 62 δισ. ευρώ. Έτσι λοιπόν και κανένας Έλληνας δεν είναι Ευρωπαίος δεύτερης κατηγορίας” δήλωσε ο κύριος Κναπ στη Deutsche Welle κατηγορώντας τους Ευρωπαίους για υπερβολές στη συμπεριφορά τους απέναντι στον ελληνικό λαό.

“Το ίδιο ισχύει και για το ύφος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ” προσθέτει ο επικεφαλής του Γερμανοελληνικού Επιμελητηρίου.

Ο Μ.Κναπ αναφέρθηκε και στο κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων μικρών ελληνικών επιχειρήσεων και τις ζημιές που έχουν υποστεί ακόμη και αυτές που ακόμη αντέχουν. “Η ελληνική κυβέρνηση ή μάλλον οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών -εάν όχι και περισσότερο- δανείζονταν χρήματα, τα οποία κατά κάποιο τρόπο τα διένειμαν σε επιχειρήσεις με τις οποίες το κράτος συνεργαζόταν –μεταξύ αυτών ήταν και γερμανικές επιχειρήσεις- επίσης σε οργανωμένους σε συνδικάτα εργαζόμενους στις κρατικές επιχειρήσεις κλπ. Αυτή η διανομή μόνο δίκαιη δεν ήταν” ανέφερε ο επικεφαλής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και πρόσθεσε ότι “την πληρώνουν εκείνοι που κατά τη 'διανομή' δεν είχαν πάρει τίποτε. Και αυτό οδηγεί σε κοινωνικές αναταράξεις, όπως αυτές που βιώνουμε κάθε μέρα”.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου