Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

Πως ξηλώνουν το δημόσιο από την ενέργεια στην Ελλάδα. Πωλούνται όλα…

Οι αυξήσεις στο ρεύμα που διέρρευσε ο Γ. Παπακωσταντίνου σε μερίδα του τύπου, είναι μόνον η αρχή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κλείσει συμφωνία για το ξεπούλημα της ενέργειας στην Ελλάδα, με...
παραχώρηση ορυχείων του φθηνότερου καυσίμου, του ελληνικού λιγνίτη, πώληση 4 λιγνιτικών εργοστασίων ρεύματος της ΔΕΗ, πώληση μετοχών του δημοσίου στη ΔΕΗ και πώληση της δημόσιας εταιρίας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ με διαγωνισμό τον Δεκέμβριο...Όπως έγινε γνωστό αρμοδίως (…) στη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με τον επίτροπο ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, ο Γ. Παπακωσταντίνου, έκλεισε τη συμφωνία μεταξύ ελληνικού κράτους και Ε.Ε. για παραχώρηση του 40% της αγοράς λιγνίτη σε ιδιώτες. Το σχέδιο φαίνεται ότι προβλέπει:
Τέλος προβλέπεται και πώληση των μετοχών των ΕΛΠΕ το 2012...

1. Πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, οι δύο του Αμυνταίου (συνολικά 600 μεγαβάτ) η μία της Μεγαλόπολης (300 μεγαβάτ) και η μονάδα Μελίτη Φλώρινας (330 μεγαβάτ).

2. Επειδή οι μονάδες αθροίζονται σε 23% προβλέπονται ακόμα ανταλλαγές ενέργειας (swaps) και σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος των ανταλλαγών, πώληση ακόμη δύο «εφεδρικών» μονάδων από το συγκρότημα του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης...

3. Αν αυτά δεν είναι αρκετά μαζί με την πώληση μετοχών της ΔΕΗ όπου το δημόσιο έχει ακόμα το 51%, πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για πώληση ποσοστού των θυγατρικών της ΔΕΗ στη διανομή και μεταφορά.

4. Παραχώρηση σε ιδιώτη του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.

5. Ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου