Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

FTD: "O Παπανδρέου λίγο πριν την πτώση"

“Μόνος του είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός”, λένε οι Financial Times της Γερμανίας. “Ο Υπουργός Οικονομικών τον εγκατέλειψε, όπως και αρκετά μέλη του κόμματός του έχουν σταματήσει να του δείχνουν εμπιστοσύνη. Έτσι θα μείνει χωρίς την πλειοψηφία της Βουλής και θα πρέπει να παραιτηθεί”....


To “εύθραυστο” της ελληνικής πολιτικής σκηνής αλλά και οι ανησυχίες που προκαλούν οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία του ευρώ και των αγορών αποδίδεται από όλα τα ξένα ΜΜΕ, φέρνοντας της Ελλάδα στο επίκεντρο των παγκόσμιων ειδήσεων.

Για “διχασμό στην Ελληνική κυβέρνηση λόγω του δημοψηφίσματος”, κάνουν λόγο και οι Ν.Y.Times, ενώ το δίκτυο του Reuters σε άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα του αναφέρει ότι “Οι επιμελείς Ισπανοί και Πορτογάλοι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αβεβαιότητα της Ελλάδας”.

Ο Βρετανικός Guardian αναρωτιέται “Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ” στηριζόμενο στα λεγόμενα καθηγητή του Οικονομικών του Χάρβαρντ, ο οποίος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι “η Ελλάδα θα καταλήξει χρεωκοπημένη ότι και να γίνει και ότι οι πιθανότητες για έξοδό της από το ευρώ τα επόμενα χρόνια είναι πολύ μεγάλες”.

Αναφερόμενο στην άφιξη του Προέδρου Ομπάμα στις Κάννες το δίκτυο CBS στον τίτλο άρθρου του αναφέρει ότι “η συνάντηση των G20 θα γίνει με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα”.

Όλο ο τύπος αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις που έκανε σε Γερμανικό κανάλι ο Επικεφαλής του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ ότι “Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ότι η κίνηση Παπανδρέου είναι αθέμιτη”.


24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου