Παρασκευή, Μαΐου 11, 2012

Ε. Βενιζέλος: Η πρόταση μας σχεδόν συμπίπτει με της ΔΗΜΑΡ

Ενδεχόμενο αποφυγής του πολιτικού αδιεξόδου με το σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης διαφαίνεται στον ορίζοντα μετά τη συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, καθώς κατά τη συνάντηση που είχαν, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών.


«Η συζήτηση που είχαμε με τον κ. Κουβέλη ήταν πολύ ουσιαστική. Ο κ. Κουβέλης διετύπωσε συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση, είμαστε πολύ κοντά, σχεδόν συμπίπτει με την πρόταση μας για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ασφαλή και οριστική υπέρβαση του μνημονίου μέσα σε 3 χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει λάβει διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Είναι θετικός οιωνός το πρώτο βήμα της διερευνητκής εντολής. Θα συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προφανώς θα συνεχίσω την προσπάθεια προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συνέχιση της διαβούλευσης» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας»

«Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών και πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους. Τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης, την πρόταση απηύθυνα προς τον κύριο Βενιζέλο. Προτείνω οικουμενική κυβέρνηση με πρόσωπα φερέγγυα που θα ενσωματώνουν το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας και με χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014» δήλωσε από την πλευρά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ έχει δύο στόχους: πρώτον να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ, και δεύτερον τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα στην Ευρώπη για να πετύχει θετικά αποτελέσματα που θα κρατήσουν την Ελλάδα ζωντανή στο ευρώ. «Καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο» ανέφερε.

Είπε ότι η ΔΗΜΑΡ και ο ίδιος δε διεκδικούν τίποτα πέρα από την ικανοποίηση να συμβάλουμε στην έξοδο από την κρίση.

Δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε για το σχηματισμό κυβέρνησης άσκησε νωρίτερα η Δημοκρατική Αριστερά.

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) σε έκθεσή του, αναφερόμενο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα εκφράζει την εκτίμηση ότι "πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας (μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ) στην χώρα δε θα είναι σταθερή" ενώ προβλέπει τη διενέργεια νέων εκλογών στη χώρα.

Στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή θα συνεδριάσει την Παρασκευή, η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου