Παρασκευή, Απριλίου 05, 2013

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE...

Le Monde: Ερευνες στην Ελλάδα για τις οffshore

... AΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LE MONDE...
Στην συντονισμένη έρευνα δημοσιογραφικών οργανισμών σε όλο τον κόσμο αλλά και στις Ελληνικές περιπτώσεις των offshore εταιρειών αναφέρεται το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde...


Η ελληνική κυβέρνηση θα διεξάγει έρευνα στους λογαριασμούς 103 offshore εταιρειών που δεν είναι γνωστές στις φορολογικές υπηρεσίες της χώρας όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.
Ο Γενικός Γραμματέας δημοσίων εσόδων του Υπουργείου επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία που δημοσιεύτηκε σε Ελληνικές εφημερίδες.
Η μεγάλη έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists, ΙCIJ) στην οποία συμμετέχουν και Ελληνικά μέσα ανακάλυψε χιλιάδες offshore εταιρείες που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους.
Από αυτές, 107 εταιρείες είναι Ελληνικές και μόνο 4 από αυτές είναι δηλωμένες στις Ελληνικές φορολογικές αρχές.
Οι Ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να εξετάσουν λεπτομερώς αυτές τις πληροφορίες και να τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Παράλληλα ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας είχε στο παρελθόν δηλώσει την πρόθεσή του να εντείνει τον έλεγχο των offshore εταιρειών που έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια ρόλο κλειδί στην μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.
Μάλιστα ένας πρώην Υπουργός που εξετάζεται από τη δικαιοσύνη, ο Γιώργος Βουλγαράκης, είχε δικαιολογηθεί δημοσίως για την εμπλοκή του σε offshore εταιρείες δηλώνοντας ότι “αυτό που είναι νόμιμο είναι και ηθικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου