Σάββατο, Μαΐου 18, 2013

Νέο παραλήρημα Γκρίλο> Ο Μπερλουσκόνι "είναι τηλεοπτική διαφήμιση", "ολόγραμμα", δεν υπάρχει

Την εξαφάνιση των παραδοσιακών κομμάτων από την πολιτική σκηνή της Ιταλίας εντός 4μήνου και την νίκη του κινήματός του στις επόμενες εκλογές, προβλέπει ο ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος εξαπολύει εκ νέου επίθεση εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποστηρίζοντας ότι ο Καβαλιέρε στην πραγματικότητα «δεν υπάρχει» και ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «τηλεοπτική διαφήμιση».

«(Το κόμμα) Λαός της Ελευθερίας είναι μόνο ο Μπερλουσκόνι, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ξέρει τι είναι. Ο ένας προστατεύει τον άλλο: Ο Μπερλουσκόνι δεν πάει φυλακή (γιατί θα έπρεπε να πάει φυλακή) και στο Δημοκρατικό Κόμμα δεν κάνουν έρευνες για τα πιο μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων 50 ετών. Αυτή δεν είναι μια κυβέρνηση, είναι μια μεταφορά» δηλώνει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CNBC ο Γκρίλο.
Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, επαναλαμβάνει ότι τα παραδοσιακά κόμματα θα αποτελούν ιστορία εντός 4μηνου, ενώ αναφερόμενος στο φαινόμενο Μπερλουσκόνι, τονίζει:
«Ακόμη και οι Ιταλοί χρειάζεται να καταλάβουν ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τον Μπερλουσκόνι. Είναι μια τηλεοπτική διαφήμιση, σχεδόν ένα ολόγραμμα. Ώρες-ώρες πιστεύω ότι δεν υπάρχει καν…Είναι μια υπόσχεση, είναι μια άσκηση μάρκετινγκ, διαφήμιση. Δεν υπάρχει πια τίποτα, αυτή η χώρα θα πρέπει να ξαναχτιστεί εκ θεμελίων».
Αναφερόμενος στην παράταξή του, ο Γκρίλο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Το κίνημά μας είναι σαν ιός που εξαπλώνεται...Δεν ελέγχεται εκ των άνω- κινείται ταχύτατα. Λέω ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές...».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου