Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2013

Όλη η αλήθεια για τους βιασμούς στα Mάλια που καταγγέλλουν οι Βρετανίδες τουρίστριες

Τα έκτροπα στα Μάλια έχουν αποτελέσει πολλές φορές λόγο αρνητικής προβολής της Κρήτης στο διεθνή Τύπο. Από απλές αναφορές, έως πραγματικά δυσφημιστικά σχόλια, όπως εκείνα στο δημοσίευμα της Daily Mirror όπου ουσιαστικά τα Μάλια παρουσιάζονταν ως «κολαστήριο
βιασμών Βρετανίδων τουριστριών», με βάση τις καταγγελίες που είχαν γίνει. Η ελληνική δικαιοσύνη όμως με τις αποφάσεις της δίνει διαφορετική διάσταση στο θέμα, καθώς προκύπτει πως υπάρχουν άλλοι λόγοι που αναφέρονται στις αρχές τόσα πολλά περιστατικά.

Οπως επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας της Κρήτης «Πατρίς», από την ποινική εξέλιξη των συγκεκριμένων καταγγελιών σε πολλές περιπτώσεις προκύπτει πως δεν υπήρξε βιασμός, ενώ συχνά οι φερόμενοι ως δράστες απαλλάσσονται με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Ακόμη επισημαίνεται πως την τελευταία τριετία παραπέμφθηκαν σε δίκη για το βιασμό Βρετανίδων τρεις συμπατριώτες τους.


Δικηγόροι και αστυνομικοί εκτιμούν σύμφωνα με την εφημερίδα πως η διεκδίκηση αποζημίωσης από ασφαλιστικές εταιρίες είναι ένα ισχυρό κίνητρο για τις καταγγελίες. Οπως εξηγούν, η καταγγέλλουσα μπορεί να αξιώσει αποζημίωση με αντίγραφο της δικογραφίας που σχηματίζεται από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα. Ακόμη επισημαίνουν πως υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες νεαρές αποφασίζουν να καταγγείλουν βιασμό από ντροπή ή για να δικαιολογήσουν τα όσα συνέβησαν εξαιτίας της κατάστασης μέθης τους.

Ακόμη σε πολλές περιπτώσεις δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία του βιασμού με βάση το αποδεικτικό υλικό που είχαν στη διάθεση τους οι δικαστές και οι υποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο. Ενδεικτικά αναφέρεται στο δημοσίευμα η περίπτωση ενός Τυνήσιου, ο οποίος απαλλάχθηκε από το Δικαστικό συμβούλιο.

Τον 30χρονο είχε καταγγείλει μία 18χρονη Βρετανίδα, που έκανε διακοπές στην Ανάληψη Χερσονήσου με την οικογένειά της. Η νεαρή κατήγγειλε πως επιστρέφοντας στο δωμάτιό της από νυκτερινή διασκέδαση την ακολούθησε ο 30χρονος, ο οποίος την έπεισε να τον ακολουθήσει στο δωμάτιο του όπου και τη βίασε.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε κακώσεις ή σημάδια που να συνηγορούν υπέρ της εκδοχής του βιασμού. Επιπλέον η κοπέλα, με βάση τις καταθέσεις, φαίνεται να βγήκε από το δωμάτιο του Τυνήσιου σε ήρεμη κατάσταση, ενώ πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης δεν έφερε την παραμικρή λεκτική ή σωματική αντίσταση.

Πηγή: iefimerida
xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου