Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

Εντόπισαν τον μυστηριώδη ναζιστή συλλέκτη



Βαθαίνει το μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση του ναζιστή συλλέκτη έργων τέχνης, Κορνέλιους Γκούρλιτ, στο διαμέρισμα του οποίου εντοπίστηκαν 1.406 πίνακες ζωγραφικής διάσημων καλλιτεχνών, καθώς δημοσιεύματα των δείχνουν ζωντανό να μένει στο παλιό του διαμέρισμα.
Ο Κορνέλιους Γκούρλιτ, ο άνθρωπος που έκρυψε ένα ολόκληρο ναζιστικό θησαυρό από χαμένα αριστουργήματα στο διαμέρισμά του στο Μόναχο, είναι ακόμα ζωντανός και μένει στην ίδια διεύθυνση, σύμφωνα με δύο διαφορετικές αναφορές.

Δημοσιογράφοι από το γαλλικό περιοδικό Paris Match, ισχυρίζονται ότι εντόπισαν τον Κορνέλιους Γκούρλιτ σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο αφού πρώτα τον είδαν να βγαίνει από το μοντέρνο διαμέρισμά του στην περιοχή Schwabing του Μονάχου. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Γκούρλιτ αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη με την αινιγματική φράση: «Η αποδοχή που έρχεται από τη λάθος πλευρά είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί».

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο δείχνει έναν ηλικιωμένο άνδρα με καλοχτενισμένα μαλλιά να σπρώχνει το καρότσι του σούπερ μάρκετ. Το περιοδικό Paris Match που εστιάζει κυρίως στις Ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες, περιέγραψε τον Γκούρλιτ ως έναν ηλικιωμένο με «κομψή συμπεριφορά» και «διαπεραστικά μπλε μάτια γεμάτα φόβο και θυμό».Εν τω μεταξύ, μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον Κορνέλιους Γκούρλιτ δημοσιεύτηκε στο γερμανικό Spiegel και φαίνεται να υποστηρίζει τη θεωρία πως ο Γκούρλιτ συνεχίζει να ακολουθεί την παλιά ρουτίνα του, παρά το σάλο που έχει προκληθεί με τους χαμένους πίνακες ζωγραφικής.


Σε μια ακόμη επιχείρηση της αστυνομίας, το Σάββατο, κατασχέθηκαν ακόμη 22 έργα τέχνης από ένα διαμέρισμα κοντά στην Στουτγάρδη, που ανήκει στον Νικολάους Φράσλε, κουνιάδο του Κορνέλιους Γκούρλιτ.



Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου