Σάββατο, Δεκεμβρίου 28, 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ AYΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/12...



Μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα κ.α.) θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου, διευκρινίζει...
με σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη».
Το υπουργείο υπενθυμίζει ειδικότερα ότι ο νόμος 4177/2013 (άρθρο 16) προβλέπει ότι οι Κυριακές κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, πέραν των 7 που προβλέπει ο νόμος, θα προσδιορίζονται με αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών.
Επισημαίνει ακόμη ότι η θέση του σε ό,τι αφορά το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι γνωστή και συνίσταται στην ελεύθερη λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο και πλήρη απελευθέρωση, δηλαδή 52 Κυριακές, σε προαιρετική βάση, μόνο για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.
Σημειώνει ωστόσο ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις του εμπορικού κόσμου στην κατεύθυνση της περαιτέρω απελευθέρωσης της λειτουργίας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, εφόσον υπάρξουν τέτοια αιτήματα, θα εξεταστεί τροποποίηση του νόμου 4177, ούτως ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το 2014, αντί του 2015 που προβλέπεται με το ισχύον πλαίσιο ότι μπορεί να εκδοθούν νέες αποφάσεις από τους αντιπεριφερειάρχες.
Πηγή : naftemporiki.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου