Τετάρτη, Φεβρουαρίου 12, 2014

ΟΗΕ για Κυπριακό: Συνεχίστε σε πνεύμα καλής πίστης




Την ελπίδα ότι οι ηγέτες θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων «για να φτάσουν το συντομότερο δυνατό σε συνολική λύση για το Κυπριακό, βασισμένη σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική... ισότητα, όπως παρατίθεται στα σχετικά ψηφίσματα» εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, συνεχάρη την πολιτική ηγεσία για το θάρρος που έχει επιδείξει. Το Συμβούλιο Ασφαλείας "είναι ενθαρρυμένο από τη δέσμευση των ηγετών των δύο πλευρών να αρχίσουν δομημένες, προσανατολισμένες διαπραγματεύσεις για να φέρουν αποτελέσματα και για να συζητήσουν αλληλένδετα όλα τα ανεπίλυτα θέματα" αναφέρεται στην ανακοίνωση. Καλεί όλα τα μέρη να συνεχίσουν σε πνεύμα καλής πίστης για να φτάσουν σε λύση το συντομότερο δυνατό και επαναβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή του στη διαδικασία, υπογραμμίζοντας τα οφέλη που θα φέρει η επανένωση της Κύπρου και προσβλέποντας "σε ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, το συντομότερο δυνατό".

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω της εκπροσώπου του, εξάλλου επανέλαβε τη στήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν με οποιοδήποτε κατάλληλο τρόπο που θα θεωρηθεί χρήσιμος από όλα τα μέρη είπε η Τζένιφερ Ψάκι. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν υπάρχει πρόθεση από μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον διορισμό ειδικού συντονιστή, ενώ σε ερωτήσεις για το θέμα της Αμμοχώστου ανέφερε: "έχουμε εμπλακεί και είμαστε υποστηρικτικοί στις προσπάθειες, όμως θα σας παραπέμψω στα Ηνωμένα Έθνη για λεπτομέρειες".

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου