Κυριακή, Μαρτίου 16, 2014

Κριμαία: 93% υπέρ Ρωσίας, δίνουν τα exit polls...




Συμμετοχή στο δημοψήφισμα 82,17% λέει η οργανωτική επιτροπή
Για ένωση ή μεγαλύτερη αυτονομία, ρωτήθηκαν οι ψηφοφόροι


Ποσοστό περίπου 93% των ψηφισάντων στην Κριμαία, εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, σύμφωνα με exit polls που μεταδίδουν... ρωσικά μέσα και επικαλούνται και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Ένωση ή μεγαλύτερη αυτονομία, οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο, μεταδίδουν οι ίδιες πηγές.
Συμμετοχή 82,17% λέει η οργανωτική επιτροπή.

Η σημαία της Ρωσίας κυματίζει από μέρες στο κτήριο του Κοινοβουλίου της ΚριμαίαςΠοσοστό περίπου 93% των ψηφισάντων στην Κριμαία, εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, σύμφωνα με exit polls που μεταδίδουν ρωσικά μέσα, αναφέρει το BBC.

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει, ότι πολλοί από όσους είχαν αντίθετη γνώμη απείχαν και μποϋκοτάρισαν το δημοψήφισμα (όπως άλλωστε τους καλούσαν ηγέτες της προσωρινής κυβέρνησης του Κιέβου και τοπικοί ηγέτες της μειονότητας των Τατάρων).

Το ίδιο ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι ΗΠΑ και ΕΕ έχουν διακηρύξει πως θεωρούν παράνομο το δημοψήφισμα.

«Στο ψηφοδέλτιο, οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν εάν θα ήθελαν την επανένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία.

Δεύτερο ερώτημα ήταν, αν η Ουκρανία θα πρέπει να επιστρέψει στο καθεστώς που όριζε το Σύνταγμα του 1992, το οποίο θα έδινε στην περιοχή, πολύ μεγαλύτερη αυτονομία.

Δεν υπήρχε καμία επιλογή για εκείνους που ήθελαν το συνταγματικό καθεστώς να παραμείνει αμετάβλητη» αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει, οι Ρώσοι αποτελούν το 58,5% του πληθυσμού της περιοχής, και πολλοί από αυτούς αναμενόταν, να ψηφίσουν για την ένταξη της Ρωσίας.
Οι ψηφοφόροι, υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύρια.

Ο Μιχαήλ Μαλίσεφ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, αναφέρει ότι η επίσημη συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε το 82,17%.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι η επιτροπή, δεν είχε «κανένα παράπονο» για την ψηφοφορία, "καρφώνουν", τα διεθνή πρακτορεία.

Τα επίσημα αποτελέσματα ως γνωστόν, αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, αναμένεται να υποβληθεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν το αίτημα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα ABC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου