Πέμπτη, Απριλίου 10, 2014

Εντοπίστηκε νέο πιθανό σήμα από το μαύρο κουτί του Boeing



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ένα νέο σήμα- το πέμπτο μέχρι στιγμής- που εκτιμάται ότι μπορεί να προέρχεται από το μαύρο κουτί του χαμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines κατέγραψε αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες.
Οι συντονιστές των ερευνών ανακοίνωσαν ότι το αυστραλιανό αεροσκάφος P-3 Orion εντόπισε σήμα στην ίδια περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού όπου το σαββατοκύριακο αλλά και την Τρίτη είχαν καταγραφεί από το αυστραλιανό πλοίο ADV Ocean Shield σήματα που συνάδουν με αυτά που εκπέμπονται από τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων.

Όπως μεταδίδει το Associated Press το αεροσκάφος έριξε με αλεξίπτωτο, συσκευές εντοπισμού ήχων και κατέγραψε ένα «πιθανό» σήμα, αλλά τα στοιχεία χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

Οι μπαταρίες του μαύρου κουτιού διαρκούν περίπου ένα μήνα, συνεπώς οι ομάδες έρευνας θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να εντοπίσουν τα ηχητικά σήματα πριν αυτά σταματήσουν να εκπέμπονται.

Στις σημερινές έρευνες συμμετέχουν 14 αεροπλάνα και 13 πλοία, τα οποία «χτενίζουν» μια περιοχή 57.923 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου στα 2.280 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας. Αυτή είναι και η πιο περιορισμένη- μέχρι στιγμής- ζώνη ερευνών.

Η πτήση MH370 Malaysian Airlines με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και οι μέχρι στιγμής απόπειρες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου