Παρασκευή, Ιουνίου 20, 2014

Nέο σοκ από το Focus>Η Ελληνική κυβέρνηση απαξιεί να εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από το Ασυλο Ανιάτων(σσ ανιατη η κυβέρνηση...)





ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ

Το Γερμανικό περιοδικό Focus ανοίγει το φάκελο του Άσυλο Ανιάτων την ώρα που η Ελληνική δικαιοσύνη κάνει πως δεν βλέπει.
Εκτενές αφιέρωμα στη νέα Ελλάδα που μας πουλάει η συγκυβέρνηση, έχει και πάλι το...γερμανικό περιοδικό Focus. Αυτή τη φορά όμως, η έρευνα είναι πολύ διεξοδική και σε βάθος.

Αποκαλύπτει την έλλειψη δικαιοσύνης. Κάτι που για τους Ελληνες μπορεί να αποτελεί καθημερινότητα. Για τους Γερμανούς όμως και τα εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες που δανείζουν στην Ελλάδα και διαβάζουν το Focus, είναι απλά αδιανόητο!

Το Focus, ανοίγει το φάκελο του Ασύλου Ανιάτων. Ενός ιδρύματος που οι περισσότεροι γνωρίζουν από τις παρακλήσεις του για βοήθεια λόγω οικονομικής δυσπραγίας χωρίς όμως να αναζητούν την πραγματική ιστορία.

Το Focus κάνει έρευνα σε βάθος, αποκαλύπτει την κολοσσιαία περιουσία του ασύλου, τη δικαστική ασυλία για τα μέλη του και τη διαχείριση που επιφύλαξαν στην συγκεκριμένη περιουσία.

Αποκαλύπτει όμως και την παγκόσμια πρωτοτυπία για ευρωπαϊκό κράτος: Οτι οι από την πολιτεία εντεταλμένοι υπάλληλοι για τον οικονομικό έλεγχο στο άσυλο , αφού διαπιστώνουν σωρεία παραβάσεων και ατασθαλιών, προσγειώνονται ως δια μαγείας στο Δ.Σ του Ασύλου Ανιάτων ...προφανώς για να διορθώσουν την κατάσταση!

Στο Γερμανικό περιοδικό αναφέρεται επίσης η υπόθεση μίας μεγάλης περιουσίας από κληρονομιά που δόθηκε στο Ασυλο από τη δεκαετία του 80'.

Η ιστορία προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης αλλά και των ελεγκτικών και εκτελεστικών αρχών και φυσικά των ειδικών σχέσεων που φαίνεται ότι δημιουργούνται μεταξύ των ενδιαφερομένων όταν τα ...“ποσά είναι μεγάλα”.

Αφορά την κληρονομιά του Νικόλαου Σπέντσα και την “διαχείρισή” της από τους υπευθύνους του Ασύλου.

Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς που έχει κάνει η ίδια η Ελληνική πολιτεία

τα δημόσια ταμεία έχουν ζημιωθεί κατά 10.000.000 ευρώ από απωλεσθέντες φόρους ενώ άλλα τόσα οφείλονται και στους κληρονόμους του διαθέτη, σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης. Το Ασυλο Ανιάτων δεν απέδωσε ποτέ και τίποτα σε κανέναν!

Η υπόθεση κινήθηκε από τους κληρονόμους του διαθέτη, απασχόλησε όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής δικαιοσύνης κοινοποιήθηκε στο ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία ...χωρίς να τους συγκινήσει.

Γιατί άλλωστε να συγκινηθεί κανείς: Η κυβέρνηση, όταν χρειαστεί τα 10.000.000 ευρώ θα εφεύρει άλλο ένα χαράτσι και θα τα πάρει από τους οικονομικά αποστεωμένους πολίτες

Το γερμανικό περιοδικό Focus, προσπαθεί να περιγράψει την κατάσταση στο Ασυλο Ανιάτων. Δεν είναι όμως εύκολο. Πως είναι δυνατόν να έχει οικονομικά προβλήματα ένα ίδρυμα με μόνο 195 ασθενείς όταν σε καθένα από αυτούς αναλογούν τα έσοδα 5 ακίνητων από την τεράστια περιουσία του Ασύλου; Μην ξεχνάμε, ότι μέχρι πριν 5 χρόνια, τα ακίνητα αποτελούσαν το καλύτερο περιουσιακό στοιχείο με υψηλές αποδώσεις για ιδιώτες ή ιδρύματα και ότι το άσυλο έχει ενσωματώσει αυτά τα ακίνητα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πως είναι δυνατόν μία κυβέρνηση και ένα οικονομικό επιτελείο που έχουν “τελειώσει” σχεδόν όλους τους Ελληνες πολίτες φορολογώντας τους αδίκως, να απαξιούν να να εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ελαφρύνοντας τον προϋπολογισμό; Πως είναι δυνατόν οι δικαστικές και ελεγκτικές αρχές αλλά και η ενήμερη κυβέρνηση, να αρνούνται να ελέγξουν έναν τέτοιον οργανισμό;

Ποια είναι ισχύς των ανθρώπων του “διάσημου” Ασύλου Ανιάτων και η πρόσβασή τους στην κυβέρνηση, ώστε να μπορούν έχοντας δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις να τις αγνοούν επιδεικτικά ;

Ο συντάκτης του Γερμανικού περιοδικού Focus και οι Ευρωπαίοι αναγνώστες θα μείνουν με την απορία. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως ...ξέρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου