Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

Πρόταση από τον Μάκη Βορίδη για τη νέα Κεντροδεξιά



Τι είπε ο υπουργός Υγείας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1(σσ το περίγραμμα κάθε δελφινου για να ηγηθει κεντροδεξιου σχηματος ειναι κάτι λιγοτερο απο το 5%,λιγο πιο κάτω απο την πολιτική ανοιξη του Αντώνη)

Το περίγραμμα της επόμενης μέρας της Κεντροδεξιάς έδωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Λάμπρο Καλαρρύτη ο Μάκης Βορίδης.



Αναφερόμενος στην πρόταση Μεϊμαράκη για συνέδριο πανστρατιάς τόνισε ότι θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με ορισμένες πολιτικοκοινωνικές πραγματικότητες, που διαμορφώνονται στη μετά – μνημόνιο εποχή.

«Οι διαιρέσεις στον ευρύτερο χώρο της παράταξης μπορούν να ξεπεραστούν, δεν το βλέπω με όρους πολιτικού συμβιβασμού αλλά ως μετάβαση σε μία εθνική συζήτηση για το που θέλουμε να πάει η χώρα, ποιος θα είναι ο ρόλος της ως περιφερειακή δύναμη στην περιοχή, ποιο θα είναι το μοντέλο ανάπτυξής της και η νέα οικονομία της» τόνισε χαρακτηριστικά. «Αν αυτά διατυπωθούν, οι συγκλίσεις στην Κεντροδεξιά θα έρθουν».
Για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθούν 180 ψήφοι για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.

«Θα υπάρξει υπεύθυνη στάση των βουλευτών και δε θα παρασυρθούν από τη ρητορεία εκτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το εγχείρημα κυβερνητικής ανατροπής θα πέσει στο κενό» τόνισε ο υπουργός υγείας.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι θεσμός που συμβολίζει την ενότητα του έθνους. «Αυτό πρέπει να συμβολίζεται και στην επιλογή του προσώπου αλλά γεννά αντίστοιχη υποχρέωση και στους βουλευτές» σημείωσε.

«Όταν υπάρχει μια πολιτική δύναμη που εξ ορισμού ακυρώνει αυτό και λέει ότι εγώ θα καταψηφίσω διότι διαφωνώ με την κυβερνητική πολιτική και θέλω να πέσει η κυβέρνηση, εκτιμώ ότι δε θα βρει απήχηση σε βουλευτές που θα σκεφτούν την ευθύνη τους απέναντι στο Σύνταγμα».

«Ο πρόεδρος είτε από κεντροαριστερά είτε από κεντροδεξιά πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, συνθετικά, συναινετικά, ενωτικά. Προτιμώ να είναι πρόεδρος από την κεντροδεξιά» είπε.

Για Αβραμόπουλο

Σε ότι αφορά τον ορισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του Επιτρόπου, έκανε λόγο για εξαιρετική επιλογή, χαρακτηρίζοντας μικροπολιτικές αντιδράσεις και αθέμιτη παραφιλολογία τις αιχμές όσων μίλησαν για παροπλισμό του κυριότερου δελφίνου μέσα στη ΝΔ.



Για τα προβλήματα των νησιών



Αναφερόμενος στις ελλείψεις σε γιατρούς που παρατηρούνται στα νησιά, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση.



«Πολύ μεγάλο πρόβλημα στα νησιά με την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των κατοίκων και την ιατρική κάλυψη των τουριστών. Εμφανίζονται ελλείψεις, θα λύσουμε εκ των ενόντων το θέμα τώρα αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να λυθεί διά παντός αυτό το ζήτημα» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου