Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

Τα «κοράκια», οι «τζάμπα μάγκες» και η χρεοκοπία της Αργεντινής



ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ

Στα ύψη εκτοξεύτηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπαγωγή της Αργεντινής από χθες το πρωί σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Τόσο η...εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σοφία Βούλτεψη, όσο νωρίτερα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας έσπευσαν να υπενθυμίσουν τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή», πυροδοτώντας μπαράζ δηλώσεων από στελέχη της Κουμουνδούρου.


«Η ΝΔ χαίρεται με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, όπως έχει κατακτηθεί από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι σήμερα» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σε δήλωσή του αναφορικά με τις δηλώσεις της ΝΔ για τη χρεοκοπία της Αργεντινής.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη «η ΝΔ λέει ότι ένα δικαστήριο ξένης χώρας μπορεί να γνωμοδοτήσει για το δημόσιο χρέος μιας άλλης χώρας και να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους. Και αυτό συμβαίνει, με δεδομένο μάλιστα ότι το διεθνές δίκαιο είναι υπέρ των ανεξάρτητων χωρών».

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο κ. Σταθάκης «ο διεθνής οικονομικός Τύπος παραμένει ουδέτερος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατάει αποστάσεις, ενώ σύσσωμες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και των περισσότερων χωρών του κόσμου, δήλωσαν ευθέως σήμερα ότι υποστηρίζουν την Αργεντινή».

«Η ΝΔ και η ελληνική κυβέρνηση είναι με τους δυο "γύπες" που αγόρασαν 15 σεντς τα αργεντίνικα ομόλογα και απαιτούν να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των 100. Συγχαρητήρια!» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για ρεσιτάλ αμηχανίας και άγνοιας έκανε λόγο η Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στη δήλωση του κ.Σταθάκη και άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι δυστυχώς, όπως σημειώνει, η Αργεντινή κηρύχθηκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

«Ο καθένας εκ των ...αργεντινολόγων έχει τη δική του εκδοχή: Μπερδεύουν χρονολογίες, ποσά, γεγονότα, πρόσωπα, δανειστές», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με τη συνιστώσα στην οποία ανήκουν, άλλοι υποστηρίζουν πως ορθώς η Αργεντινή κήρυξε το 2001 στάση πληρωμών, διότι έκτοτε η οικονομίας της ...απογειώθηκε, άλλοι πως για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι αποφάσεις του 2001 αλλά τα ...κοράκια και άλλοι πως «όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση, εννοούσε ότι δεν δέχθηκε εκβιασμούς, που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω εξαθλίωση τη χώρα».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου