Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014

«Η εξάλειψη ενός καρκίνου όπως η ISIS δεν θα είναι εύκολη»



ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

«Η εξάλειψη ενός καρκίνου όπως η ISIS δεν θα είναι εύκολη, ούτε θα συμβεί γρήγορα», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεσμεύτηκε όμως ότι οι ΗΠΑ θα πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο προς αυτήν την κατεύθυνση.


Ο Ομπάμα απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Σύρο πρόεδρο Ασαντ


Καθώς το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετατοπίζεται στη Συρία, η οποία θέλει να εμφανιστεί ως σύμμαχος της Ουάσιγκτον στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο συντονισμού με το καθεστώς Ασαντ για την αντιμετώπιση αυτής της τρομοκρατικής απειλής», δήλωσε ο Τζος Ερνεστ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Εκπρόσωπος του Ασαντ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Τζέιμς Φόλεϊ δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο και ότι τον είχαν παραδώσει οι Σύροι αντάρτες στο Ισλαμικό Κράτος, σε μια προσπάθεια της Δαμασκού να πείσει ότι τάσσεται στο πλευρό της Δύσης.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι θα υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αμερικανοί δεν αποκλείουν να εμφανίζονται δύο τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του, με τον έναν, με τη βρετανική προφορά, να είναι εκείνος που στέλνει το μήνυμα και ο άλλος να είναι ο δήμιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου