Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 08, 2014

le Τι πρόβλημα αντιμετωπίζει στην εγκυμοσύνη η Κέιτ Μίντλετον - γιατί την παρακολουθούν γιατροί


Κλινήρης στο Παλάτι η νεαρή δούκισσα






​Δύσκολη είναι και η δεύτερη εγκυμοσύνη για την Κέιτ Μίντλεον: η νεαρή δούκισσα του Κέιμπριτζ, πουπεριμένει τον πελαργό περίπου ένα χρόνο μετά τον ερχομό του πρώτου της παιδιού, παραμένει κλινήρης στο Παλάτι λόγω υπερέμεσης κύησης!

Όπως και στην πρώτη εγκυμοσύνη, έτσι και σε αυτή, η Κέιτ υποφέρει από πρωινή αδιαθεσία και δέχεται θεραπεία από τους γιατρούς στο Παλάτι του Κένσινγκτον, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, δεν θα συνοδεύει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στις επισκέψεις και εμφανίσεις του.



Λόγω της υπερέμεσης κύησης, η δούκισσα του Κέιμπριτζ κάνει πολλούς εμετούς, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν ακόμα και τους 30 την ημέρα, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει αφυδάτωση στην ίδια καιστέρηση σημαντικών θρεπτικών συστατικών από το έμβρυο.

Παράλληλα, η υπερέμεση κύηση μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση τοξινών στο αίμα ή στα ούρα, καθώς το σώμα προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη τροφής. Επίσης, οι γυναίκες με την εν λόγω διαταραχή διατρέχουν κατά 20% περισσότερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες εγκύους να πάθουν προεκλαμψία, μία άλλη σοβαρή διαταραχή που συνοδεύεται από αυξημένη πίεση (υπέρταση) και αυξημένη πρωτεΐνη στα ούρα (λευκωματουρία), με ή χωρίς παθολογικά οιδήματα.



Αυτή τη φορά, πάντως, τα πράγματα φαίνεται πως είναι καλύτερα, αφού τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε και ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Τζορτζ, η δούκισσα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω της υπερέμεσης κύησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, οι γιατροί του Παλατιού παρακολουθούν στενά την εγκυμονούσα και φροντίζουν να της παρέχουν ό,τι κρίνεται απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδήενδοφλέβια σίτιση και ενυδάτωση, αλλά και φάρμακα για την αντιμετώπιση των ναυτιών και την πρόληψη από τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπερέμεση κύηση θεωρείται ότι προκαλείται από τα αυξημένα επίπεδα της «ορμόνης της εγκυμοσύνης» HCG, ή αλλιώς της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης, η οποία αυξάνεται μετά τη σύλληψη. Από αυτήν πάσχει το 15% των εγκύων, από την 6 έως την 12η (και σπανιότερα μέχρι την 24η) εβδομάδα της κύησης, ενώ, οι γυναίκες που έχουν «χτυπηθεί» από το σύνδρομο στην πρώτη τους εγκυμοσύνη θεωρείται πιθανότερο να νοσήσουν ξανά.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου